Go to Top

Delodajalci: »Zaposlimo mlade«

Ali veste, da je 12.2. 2019 Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil javno povabilo z naslovom »Zaposlimo mlade«? Temeljni namen programa »Zaposlimo mlade« je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju mladih brezposelnih oseb. Cilj programa »Zaposlimo mlade« je zaposliti do 225 mladih s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in sicer v obdobju od leta 2019 do leta 2020. Za to je predvidenih 1,187 milijona EUR. Program sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada.

Informativni izračun plače

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Delodajalci ste v okviru projekta »Zaposlimo mlade« upravičeni do subvencije v višini 5.000,00 EUR za zaposlitev delavca za polni delovni čas. Za krajši delovni čas od polnega delovnega časa se lahko zaposlijo invalidi z ustrezno odločbo. V tem primeru ste kot delodajalec upravičeni do sorazmerno nižje subvencije. Delodajalec lahko sklene delovno razmerje za nedoločen čas ali za določen čas najmanj 12 mesecev.

Pogoji za vključitev v program »Zaposlimo mlade«:

  • ste brezposelni in prijavljeni v evidenco brezposelnih,
  • ste mlajši od 29.let,
  • zaključili ste usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje.

Kdaj se ne morete vključiti v program »Zaposlimo mlade«?

V program »Zaposlimo mlade« se ne morete vključiti:

  • če ste imeli v zadnjih 12-ih mesecih pri istem delodajalcu že sklenjeno pogodbo o zaposlitvi;
  • če bi se samozaposlili pri poslovnem subjektu, v katerem ste lastnik ali solastnik ali ustanovitelj in ga hkrati tudi osebno vodite ali imate v njem status prokurista.

Pravni nasvet

Svetujemo vam, da preverite ali ste upravičeni do subvencije!

Pri tem vam lahko pomagamo. Za vas lahko pripravimo pogodbo o zaposlitvi za določen ali nedoločen čas. Pomembno je, da ne izgubljate časa ter da je pogodba o zaposlitvi pripravljena v skladu z zahtevami javnega povabila.

Pomembno je, da ne izgubljate časa ter da je pogodba o zaposlitvi pripravljena v skladu z zahtevami javnega povabila. Svetujemo vam, da pripravo pogodbe o zaposlitvi zaupate strokovnjakom, saj ste lahko le tako prepričani, da je pogodba pripravljena v skladu z zakonodajo.

Pogodbo o zaposlitvi vedno pripravimo individualno, kar pomeni, da bomo pogodbo pripravili v skladu z vašimi zahtevami ter veljavno zakonodajo; veljavnim Zakonom o delovnih razmerjih, kolektivnimi pogodbami in morebitnimi internimi akti.

Prav tako lahko za vas pripravimo pravilnike, ki ste jih dolžni imeti v skladu z veljavno zakonodajo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja