Go to Top

Dejavnosti sp: kakšne so lahko?

Dejavnosti sp -ja so lahko izredno raznovrstne

Dejavnosti sp – okrog tega se vrtijo najpogostejša vprašanja, ki jih s strani bodočih podjetnikov dobimo Datini podjetniški svetovalci. Koliko dejavnosti lahko registriram? Obstajajo kakšni pogoji za opravljanje dejavnosti? So lahko med mojim naborom dejavnosti tudi različne dejavnosti? Lahko po ustanovitvi podjetja, ko že poslujem, še spreminjam dejavnosti?

Izračunajte si plačo!

Dejavnosti sp bom opravljal kot samostojni podjetnik

Če bodoči podjetnik ugotovi, da je status samostojnega podjetnika najbolj ugoden zanj, se običajno odloči, da bo na SPOT točki opravil brezplačen postopek registracije (priprave dokumentov za ustanovitev s.p.). Ta status mu omogoča, da pri postopku registracije s.p. vpiše med dejavnosti podjetja, vse tiste dejavnosti sp za katere bo na trgu nekomu izdal račun za opravljeno storitev oziroma za prodajo izdelka. Ob registraciji podjetja lahko registrira toliko in vse tiste dejavnosti , s katerimi bo takoj začel poslovati. To so lahko tudi različne dejavnosti.

računovodsko svetovanje

Učenje plesa kot ena izmed dejavnosti sp

Če pogledamo primer, kako je smiselno določiti dejavnosti sp, lahko na primer omenimo Mojco, ki  je učiteljica plesa in namerava kot samostojna podjetnica opravljati storitve učenja plesa. Torej lahko registrira dejavnost poučevanja plesa, ki bo njena glavna dejavnost. Poleg te temeljne dejavnosti pa lahko med dejavnosti sp vpiše na primer še:

  • Prodajo izdelkov, ki so povezani s plesom
  • Organizacija plesnih dogodkov
  • Pisanje člankov na temo plesa
  • Podjetnica bo imela svojo spletno stran in na njej lahko trži oglasni prostor in služi s tem

Želim se prijaviti na e-novice

Podjetje je dinamična kategorija. Razume se, da lahko še po ustanovitvi podjetja, podjetnik med svoje izbrane dejavnosti dodaja nove in briše tiste s katerimi se ne ukvarja več. Vse te postopke: registracijo podjetja, spremembe podjetja po ustanovitvi podjetja ipd. lahko bodoči in aktivni podjetniki opravljajo na DATA registracijski točki .

ZGD-1 določa kdo ne more postati ustanovitelj, družbenik in podjetnik.

 

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja