Go to Top

D.o.o. z normiranimi odhodki – pogost v storitveni dejavnosti

D.o.o. z normiranimi odhodki je družba z omejeno odgovornostjo, ki dobiček podjetja ugotavlja z upoštevanjem normiranih odhodkov in ne z upoštevanjem dejanskih stroškov. Gre za izbran način obdavčitve dejavnosti in ne za posebno obliko d.o.o., kot nas svetovalce podjetja DATA pogosto sprašujete bodoči družbeniki d.o.o..
Se odločate o registraciji d.o.o. z normiranimi odhodki? Dilemo vam pomagajo razrešiti davčni svetovalci podjetja DATA. Za ponudbo svetovanja jim lahko pišete na data@data.si ali pa jih pokličete na telefonsko številko 01 600 1530

Brezplačno registrirajte podjetje

D.o.o. z normiranimi odhodki je najbolj pogost pri storitvenih dejavnostih

Pri postopku registracije d.o.o. na DATA točki družbeniki družbe izberejo dejavnosti, ki jih nameravajo opravljati v družbi. Pri pripravi Akta o ustanovitvi d.o.o. običajno navedejo več dejavnosti, za katere bodo strankam izstavili račun. Še po vpisu v poslovni register lahko dodajajo ali brišejo dejavnosti podjetja. Družbeniki, ki se odločijo registrirati d.o.o. z normiranimi odhodki, največkrat registrirajo storitvene dejavnosti kot na primer:

  • poslovno svetovanje,
  • administrativne storitve,
  • IT storitve,
  • prevajanje,
  • e-izobraževanje.

Skratka dejavnosti, pri opravljanju katerih največkrat ni visokih stroškov poslovanja.

Izračunajte si plačo

Ustanovite d.o.o. na DATI!

D.o.o. z normiranimi odhodki – stopnja davka je 19-odstotna

D.o.o. z normiranimi odhodki seveda plačuje davek na dobiček kot drugi d.o.o.-ji, ampak od osnove, ki jo izračuna z upoštevanjem predpisanih normiranih odhodkov. Stopnja davka od osnove je enaka (19-odstotna) kot pri družbah, ki davčno osnovo ugotavljajo po dejanskih stroških. (Po Zakonu o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev (ZORZFS) se davek od dohodkov pravnih oseb sicer začasno plačuje po stopnji 22 odstotkov).

D.o.o. z normiranimi odhodki lahko obdrži status „normiranca”, dokler povprečje dveh zaporednih let ne preseže 150.000 evrov (skupaj torej v dveh letih 300.000 evrov).

Izberite zanesljivega računovodjo

Podjetje lahko uveljavlja normirane odhodke do višine 80 odstotkov, vendar so predpisani tudi maksimalni fiksni zneski. Najvišji možen znesek odhodkov znaša 80.000 evrov, če ima podjetje vsaj eno osebo polno zavarovano za najmanj 5 mesecev. V nasprotnem primeru lahko normirani d.o.o. brez zaposlenih uveljavlja le do 40.000 evrov normiranih odhodkov.

Dobra priprava na registracijo d.o.o. z normiranimi odhodki je pol uspeha. Zato pri pripravi na podjetniško pot ne oklevajte in se posvetujte s pravnimi, davčnimi in podjetniškimi svetovalci DATA.  Na posvetovanje se lahko naročite preko telefonske številke 01 600 1530 ali pa nam pišete na data@data.si

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja