Go to Top

eBOL – Bolniški list od 1.2.2020 le v elektronski obliki!

Bolniški list bo v začetku leta 2020 zavzel novo podobo. Za uveljavljanje pravic iz bolniškega nadomestila prišel v veljavo t.i.  eBOL  »elektronski bolniški list«! Te spremembe dobrodošle tako za delavce, kot tudi za delodajalce. Bolniški list v tiskani obliki je namreč predstavljal veliko administrativno oviro za oba.

Informativni izračun dohodnine

Potrebujete nekoga za ureditev vsega povezanim z Vašim podjetjem, morda celo zaposlujete?

Pri podjetju Data d.o.o. Vam lahko primerno sklenimo zaključen krog Vašega poslovanja z primernimi računovodskimi storitvami in storitvami računovodskega, pravnega ali davčnega strokovnjaka. Lahko Vam pomagamo pri izračunu plač ali nudimo celostno storitev računovodskega servisa! Povprašajte po naši ponudbi na našem naslovu na Dunajski cesti 136, v Ljubljani ali nam pišite na [email protected].

eBOL nov e-bolniški list v veljavi v začetku prihodnjega leta! Bo za zaposlene postopek lažji?

Vsi poznamo postopek, ko moramo po zaključeni bolniški odsotnosti od zdravnika pridobiti bolniški list in to potrdilo dostaviti svojemu delodajalcu. V naslednjem letu se temu postopku obetajo korenite spremembe saj se s 1.1.2020 prične uvajanje t.i.  elektronskega bolniškega lista (eBOL). Po obdobju uvajanja,  je predviden popoln prestop na uporabo elektronske oblike in Vam po bolniški list ne bo potrebno več k zdravniku.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

eBOL –  Elektronski bolniški list – sprememba tudi za delodajalce!

Potrebujete nasvet s področja delovnega prava? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Z uvedbo eBOL bolniškega lista v elektronski obliki, zaposlenim ne bo potrebno več dostavljati bolniškega lista zaposlovalcem. Delodajalci bodo do elektronskega dokumenta dostopali preko portala SPOT (e-VEM).  Tako se bo poenostavila oddaja zahtevkov za refundacijo in nadomestilo plače na ZZZS, saj k vlogi ne bo potrebno več prilagati originalen ali skeniran bolniški list. Poenostavilo se bo tudi čakanje delodajalca na dostavo bolniškega lista s strani delavca. Delodajalec bo lahko v vsakem trenutku seznanjen z izdanimi eBOL- listi in jih tudi v kateremkoli trenutku prevzel in pripravil zahtevek za refundacijo.

Pravni nasvet

 

Zaposlujete in Vam ni poznana vsa relevantna pravna podlaga? Za Vas imamo brezplačen seminar!

Pri podjetju Data d.o.o. imamo tudi brezplačen seminar namenjen vsem, ki zaposlujete ali boste zaposlovali. Brezplačen seminar »Obveznosti delodajalcev od A do Ž« je za Vas lahko izredno jasno okno v svet zakonov, pravilnikov in pogodb, ki jih morajo zaposlovalci poznati, upoštevati in realizirati. Prijavite se na naši spletni strani še danes na razpoložljive proste termine!

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja