Go to Top

Boljše delovno mesto

Boljše delovno mesto

Boljše delovno mesto, imate tri možnosti: poiskati drugo službo, ustanoviti svoje podjetje ali pa si trenutno delovno mesto izboljšati kar sami

Pri zadnjih dveh možnostih za boljše delovno mesto vam lahko pomagamo na Dati. Najprej vas vabimo na brezplačen seminar o prednostih in slabostih samozaposlitve.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Na VEM točki Data ob vodenju izkušenih svetovalcev lahko hitro in brezplačno ustanovite podjetje. Data vam tudi kasneje na podjetniški poti stoji ob strani s ponudbo zanesljivih računovodskih storitev, številnimi izobraževanji in podjetniškimi svetovanji. Podjetnikom priporočamo predvsem kakovostno pravno svetovanje, ki lahko prihrani marsikatero zagato.

Ob naši podpori velik del podjetnikov svoj s.p. kasneje preoblikuje v d.o.o., v katerem boljše delovno mesto omogočijo še drugim. Ko boste na tej točki, vam svetujemo udeležbo na našem novem brezplačnem seminarju, kjer predstavljamo vse obveznosti, ki jih delodajalcem nalaga slovenska zakonodaja.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Sami oblikujte boljše delovno mesto

Če se v svoji službi sicer ne počutite dobro, a še niste čisto prepričani, ali bi šli na svoje, preizkusite naslednje nasvete za boljše delovno mesto.

Polepšajte svoj delovni prostor in si sami naredite boljše delovno mesto

Svoj delovni prostor vidite skoraj vsak dan! Če si želite boljše delovno mesto, lahko poskrbite, da vam bo sedanje (bolj) všeč. Dodajte nekaj, kar vam bo vedno izvabilo nasmeh. Najbolj popularna predloga sta lončnica v pisarni ali fotografija ljubljenih na delovni mizi. Včasih pa je dovolj že pospravljena pisalna miza. Če ne delate za mizo, si polepšajte sobo za počitek ali kak drug prostor, kjer se med delovnim časom veliko zadržujete.

Spodbudite cirkulacijo – gibajte se

Poziv vsem pisarniškim lenobam: gibanje med službenim časom pomaga! Če ves dan dan za dnem sedite na istem stolu, prilepljeni za isti računalniški zaslon, se boste kmalu počutili čisto zarjavelo. Poskrbite za svoje zdravje z rednimi spremembami položaja, v katerem delate. Iztegnite noge pod mizo, med malico pa pojdite na sprehod. Izboljšalo vam bo razpoloženje. O blagodejnih učinkih počitka med delom smo že pisali – podaljšuje življenje.

Pustite svoje delo v službi

Ali tudi med prostim časom razmišljate s svojih delovnih projektih? Če po odhodu iz službe ne morete nehati razmišljati o svojem delu, zamujate priložnost, da bi napolnili svoje baterije z novo energijo. Ko pridete domov, bi morali »preklopiti« in uživati v dobrih plateh življenja. Pustite svoje delo v službi!

Globoko vdihnite!

Sliši se enostavno, ker tudi je: odprite okno v pisarni in globoko vdihnite. Ne sliši se kot posebno domiseln nasvet, a je dejansko dober nasvet. Svež zrak v pisarni prežene meglo iz vašega miselnega procesa in izboljša koncentracijo. Ko boste ugotovili, da vam svež zrak pomaga bolj učinkovito delati, bo delo kmalu bolj zabavno.

Naj bodo vaša vrata odprta

Seveda ni nujno, da se spoprijateljite z vsemi sodelavci. Vseeno pa redni klepeti s sodelavci lahko naredijo delo bolj zabavno. Ljudje, ki preživijo svoj delovni dan v dobrem vzdušju, so bolj povezani s sodelavci, kar izboljša razpoloženje na delovnem mestu.

Korak za korakom

Včasih dolgo traja, da dosežemo svoje delovne ali projektne cilje. Spodbudite motivacijo z razbitjem obsežnega projekta na več vmesnih ciljev. Tako boste ne le lažje spremljali svoj napredek, ampak tudi večkrat obkljukali svoje izpolnjene naloge in vsaka bo razlog za slavje.

Vzdržujte pozitivno vzdušje!

Tudi ko se morate popolnoma osredotočiti na svoje delo, ne pozabite na nasmeh. Nasmeh ne pomeni, da delate kaj manj zavzeto. Pomeni, da izžarevate pozitivne vibracije in energijo. Če se vsake toliko namenoma nasmehnete, boste kmalu ugotovili, da ste bolj sproščeni v stresnih situacijah in da je tudi splošno vzdušje v službi boljše.

Kdo bo hitrejši?

Delovne obveznosti so pogosto sestavljene iz nalog, ki bi jih zaposleni lahko opravili z zaprtimi očmi. Naredite jih bolj zabavne: postavite si izzive ali pa tekmujte s kolegi, kdo je pri tem hitrejši. Tekmovanje za naslov najhitrejšega ali najboljšega je zanimiv način za motivacijo sebe in drugih.

Kako deluje?

Radovednost nam je prirojena. Otroci ves čas preizkušajo nove stvari in preučujejo rezultate. Zakaj bi se to končalo, ko odrastemo? Običajno se konča zato, ker nimamo dovolj časa. A vsekakor bi morali to radovednost ohranjati. Sprašujte svoje sodelavce, kaj delajo in kako. Pozanimajte se pri nadrejenem, ali obstajajo možnosti za izobraževanje ali nove zadolžitve. Pokazali boste, da ste zainteresirani, hkrati pa vam bo to popestrilo dan.

Svež pogled z druge perspektive

Včasih se znajdemo v črni luknji, ki jo zaznamuje rutina. Edini način, da se izvlečemo, je pogled na situacijo z novega zornega kota. Namesto da se zbudite in pomislite: »Na pomoč! Kaj hudiča me danes čaka v službi?«, pomislite raje: »Danes bom spet blestel v službi.« To je vse, kar potrebujete, da bi stvari videli z nove perspektive. Pomaga v vsaki situaciji.

In če nič od tega ne pomaga?

Le malokatera služba je vsak dan prijetna, zabavna in vesela. Vseeno pa stres in slabo razpoloženje ne bi smela ves čas zastrupljati delovnega vzdušja. Če ugotavljate, da nič od naštetega ne izboljša situacije, bi morda morali začeti iskati novo službo ali si jo v svojem podjetju ustvariti sami. Vsekakor pa sami prevzemite pobudo. Utapljanje v samopomilovanju namreč ne bo pomagalo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja