Go to Top

Bilance za leto 2019 boste letos lahko oddali z zamikom!

Bilance in davčne obračune za leto 2019 se bo lahko oddalo AJPES-u z zamikom. Tako skrajni rok 31. marec letos ne velja! Skrajni rok je zamaknjen kot interventni ukrep zaradi epidemije koronavirusa. Poleg tega se zamika tudi rok za sestavo informativnega izračuna dohodnine za leto 2019 in posledično rok za vložitev napovedi za odmero dohodnine za zavezance- rezidente.

Informativni izračun dohodnine

Podjetje Data d.o.o. nudi celotne računovodske storitve, poleg pravnega in davčnega svetovanja – vse na enem mestu!

Potrebujete računovodsko svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Podjetje Data d.o.o. nudi računovodske storitve, tako za tiste s registriranim statusom samostojnega podjetnika (s.p.) ali družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Pri tem nam lahko zaupate tudi s strokovno pripravo zaključne bilance, pazljivim izračunom prispevkov, računovodskim svetovanjem v primeru spremembe situacije ali dejavnosti, ter mnogo, mnogo več!

Povprašajte po naši ponudbi na data@data.si!

Zaključne bilance in davčne obračune za leto 2019 morate po novem oddati do 31. maja!

Besedilo interventnega zakona omogoča razbremenitev podjetnikov in gospodarskih družb v času soočanja s posledicami koronavirusa. S tem zakonom se podaljšujejo roki za predložitev zaključnih poročil – torej zaključne bilance in davčne obračune akontacije dohodnine za leto 2019.

Poleg zaključnih bilanc in poročil se zamikajo tudi roki za…

Poleg prestavljenega roka za oddajo zaključnih bilanc oz. davčnih obračunov, je prestavljen tudi skrajni rok za sestavo informativnega izračuna dohodnine za leto 2019. Ta bo izdan najpozneje do 30. junija 2020. Zamika se tudi rok za vložitev napovedi za odmero dohodnine za zavezance- rezidente. Tako morajo ti vložiti napoved v kolikor jim ne bo vročen informativni izračun dohodnine do 31. avgusta (namesto 15. julija). Oddajanje bilance preko pošte – večino pošt je v času krize skrajšalo svoj delovni čas!

Poleg zahteve, da naj uporabnike njenih storitev, pošto obiščejo v primerih, ko je to nujno potrebno, je večino pošt od 18.3.2020 do nadaljnjega odprta od 9. do 15. ure, oziroma od 9. do 11. ure. Pošte v tem času ne poslujejo ob sobotah, kot tudi ne dežurne pošte.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Ne bo potrebno prilagati davčnega obračuna za spremembo akontacije!

Poleg roka za oddajo bilance za čas trajanja interventnega zakona pri spremembi predhodne akontacije oziroma akontacije dohodnine ter akontacije davka od dohodkov pravnih oseb, ne bo potrebno prilagati davčnega obračuna za tekoče davčno obdobje. Še vedno boste morali priložiti oceno davčne osnove za tekoče leto in podatke, ki dokazujejo spremembo davčne osnove.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja