Go to Top

Bankovec za 10 evrov – na nekaterih bankomatih nič več!

Bankovec za 10 evrov

Bankovec za 10 evrov na nekaterih bankomatih več ne bo možno izplačati. Katera banka se je odločila za ta korak?

Odprtje s.p. na DATA točki – brezplačno, hitro in enostavno!

Bankovec za 10 evrov – nekateri bankomati Nove KBM brez desetevrskih bankovcev

Na nekaterih bankomatih Nove KBM je bankovec za 10 evrov zgodovina. Zveza potrošnikov Slovenije je na spletni strani v prispevku objavila, da se na nekaterih bankomatih bankovec za 10 evrov več ne more dvigniti. Gre za poslovno odločitev banke, ki temelji na analizi dvigov gotovine na bankomatih Nove KBM. A vseeno nekateri bankomati Nove KBM še vedno izdajajo bankovec za 10 evrov. Analizo dvigov bodo izvajali tudi v prihodnje in na njihovi podlagi sprejemali odločitve.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Ali bodo bankomati izplačali bankovec za 10 evrov, je odločitev posamezne banke

Po navedbah zveze potrošnikov je Nova KBM edina banka, ki na nekaterih svojih bankomatih ne omogoča, da dvignete bankovec za 10 evrov (še enkrat opozarjamo, da velja le za nekatere bankomate Nove KBM). Ostale banke oz. bankomati še vedno izdajajo bankovce po 10, 20 in 50 evrov. Redke banke izplačujejo tudi stoevrske bankovce.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Zakonodaja ne zavezuje izdaje določenih apoenov

Pri Banki Slovenije so pojasnili, da zakonodaja pri izplačilih na bankomatih ne zavezuje izdaje določenega apoena (v tem primeru bankovec za 10 evrov). Gre za odločitev posamezne banke. V bankomatih je tudi omejeno število kaset z bankovci. To pomeni, da tudi tehnično ni izvedljivo, da bi izdajali vseh šest oz. sedem različnih apoenov.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Ali povpraševanja po bankovcih za 10 evrov ni?

V Zvezi potrošnikov Slovenije se sprašujejo, ali bankovec za 10 evrov res ni »popularen« oz. ali res ni povpraševanja po bankovcih za 10 evrov pri dvigih na bankomatih. Kljub temu, da gre mogoče za majhen znesek, pa je lahko ta znesek vse, kar lahko ima nekdo ob koncu meseca. To tudi pomeni, da nekdo s stanjem 19,90 evra ne more dvigniti gotovine na bankomatu.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja