Go to Top

Avtoceste v Sloveniji od januarja pod nadzorom policije!

Avtoceste v Sloveniji so v januarju 2021 po vzoru na tuje države dobile t. i. avtocestno policijo. Cilj policije, ki bo nadzorovala avtoceste, je povečati varnost v prometu, zmanjšati zastoje in vzpostaviti več reda na cestah. Pravna podlaga in sporazum za uvedbo sta že podpisana!

Informativni izračun plače

Se srečujete z vprašanji glede potnih nalogov, potnih stroškov in amortizacije službenih vozil? Podjetje DATA, d.o.o. vam nudi celostno računovodsko storitev s svetovalno podporo za celotno življenjsko dobo vašega podjetja. Podjetniki tekom življenja svojega podjetja spreminjajo dejavnosti, načine sodelovanj s pogodbenimi partnerji in menjajo zaposlene – vse omenjene situacije so lahko izredno obvladljive ob strokovni pomoči naših računovodij, pravnikov, davčnih svetovalcev in drugih strokovnjakov, ki so vam na voljo v podjetju DATA, d.o.o.! Pišite nam na data@data.si za ponudbo in predstavitev naših storitev!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Avtoceste odslej pod nadzorom avtocestne policije!

Avtoceste v Sloveniji so z januarjem 2021 dobile avtocestno policijo. Ideja, ki je nastala pod taktirko infrastrukturnega in notranjega ministrstva, naj bi naposled vzpostavila več reda na cestah. Prve enote avtocestne policije, ki so začele delovati v začetku letošnjega leta 2021, naj bi najprej nadzorovale kritične avtoceste v Sloveniji.

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Avtoceste v Sloveniji nadzoruje avtocestna policija: kako bo potekal nadzor?

V začetku bodo avtoceste v Sloveniji nadzorovali dve patrulji specializirane enote za nadzor prometa. Skladno z načrtom bodo postopoma ustanovili tri do pet enot avtocestne policije, ki bodo nadzorovale najbolj kritične avtoceste v Sloveniji. Vsaka med temi enotami bo na začetku vključevala 10–15 policistov. Skupaj z vodstveno ekipo bo avtocestna policija predvidoma štela 70 ljudi.

V iztočnici bo avtocestna policija delovala zgolj pri nadzoru prometa, kar bo kasneje razširjeno na druge elementa policijskega dela, in sicer bo:

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

  • povečala varnost na avtocestah,
  • zmanjšala zastoje,
  • vzpostavila boljši red na cestah,
  • preventivno nadzorovala kriminaliteto, ker naj bi bile slovenske avtoceste leglo kriminalnih združb,
  • zagotovila večji nadzor nad vlečnimi službami,
  • nadzorovala preobremenjene tovornjake.

Pravni nasvet

Nadzor avtoceste prinaša pozitivne učinke, štete v milijonih!

Po vzoru drugih držav, kjer avtocestna policija že deluje, naj bi pozitivni učinek pripeljal do zmanjšanja nesreč. Tudi sekundarni učinki preprečevanja smrtnih žrtev, števila poškodovanih in škode naj bi pripeljali do milijonskih finančnih učinkov. Sicer je projekt sofinanciran s strani Policije in DARS-a.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja