Go to Top

Ali kot astrolog lahko zaslužite denar? Zakaj ne bi registrirali lasten s.p.?

Astrolog lahko s ponosom trdi, da dejavnost s katero se ukvarja, datira vsaj štiri tisoč let nazaj in nudi svojim strankam varnost in zaupanje v prihodnost. Astrolog nemalokrat nudi svoje storitve tudi ljudem na njihovih podjetniških poteh. Kako pa astrolog sam začne svojo podjetniško pot bomo opisali v tem sestavku.

Informativni izračun dohodnine

Kako registrirati dejavnost in kdaj je podjetnik astrolog kot popoldanski in kdaj kot polni s.p.

Vsaka oseba, ki si želi ukvarjati z dobičkonosno dejavnostjo, mora registrirati primerno pravno-organizacijsko obliko. Tako je za osebo, že zaposleno za polni delovni čas, registracija popoldanskega s.p. med najbolj fleksibilnimi in enostavnimi. V primeru, da oseba ni zaposlena za polni delovni čas ali brezposelna, pa lahko odpre polni s.p. za razliko do polnega delovnega časa.

Pri popoldanskem s.p. ju veljajo za podjetnika sicer pavšalni prispevki, a hkrati se lahko ukvarja s celotnim spektrom dejavnosti, kot če odpre polni s.p., saj sta oba s.p.-ja med sabo popolnoma izenačena. Lahko tudi zaposluje in se ukvarja npr. z izvozom ali uvozom, lahko izdaja račune v tujino ipd..

Podjetnik, ki želi registrirati bodisi polni ali popoldanski s.p. lahko to stori brezplačno na naši VEM točki pri podjetju Data d.o.o.. Storitev registracije in pomoči pri registraciji podjetja Vam nudimo brezplačno. Na razpolago so tudi druge naše storitve, saj imamo pod isto streho tudi računovodstvo za samostojne podjetnike ali stranke, ki imajo d.o.o., kot tudi posvete pri pravniku ali davčnem svetovalcu. Vse kar podjetnik potrebuje, za vsak korak podjetniškega življenja.

Pravni nasvet

Podjetnik astrolog mora registrirati dejavnost

Tako dejavnost astrologov kot podobne dejavnosti, kot so spiritisti in vedeževalci, morajo podjetniki, ki opravljajo to dejavnost registrirati »Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene« (SKD 96.090).

Dejavnost kot taka ni regulirana in za opravljanje te dejavnosti od podjetnika ni zahtevana nikakršna posebna izobrazba ali licenca. Tako tudi ni zahtevano nikakršno obrtno dovoljenje.

V kolikor namerava astrolog nuditi tudi spletne storitve je pametno registrirati tudi povezane dejavnosti, saj je naravno da sposoben in ugleden astrolog nudi tudi izobraževanja iz astrologije in za to potrebuje registrirati »Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje« (SKD 85.590). Enako dejavnost se uporabi za vodenje video izobraževanj.

Vsak moderen astrolog mora delovati preko svetovnega spleta

Dostopnost je v današnjem času ključna za stranke. Vsi smo vajeni v vsakem trenutku dobiti katerokoli informacijo in to takoj. Vsi smo s časoma postali tako razvajeni, da pričakujemo vse storitve preko video-klicev ali spletnih aplikacij. Noben tabu ni niti video-konferenca več strank s enim samim svetovalcem, saj si le tako lahko krojimo z dejavnostmi prenatrpan dan.

Tako je primerno, da astrolog, ki koristi svetovni splet kot medij, registrira tudi dejavnost »Obratovanje spletnih portalov« (SKD 63.120) ali v primeru pisanja spletnih vsebin ali člankov tudi »Umetniško ustvarjanje« (SKD 90.030).

Ustanovitev podjetja

Ko postane dejavnost komplicirana ali pa se začne širiti je dobro imeti v pomoč strokovno podkovano in izkušeno računovodjo

Ko pričnete izstavljati račune v tujino ali ko koristite pomoč drugih zaposlenih, Vaše poslovanje vsekakor prestopi na višji nivo. Na to je vsekakor dobro biti pripravljen in to je najlažje s pomočjo računovodske hiše kot je Data d.o.o.. Dober računovodja se spozna na postopke s katerimi se podjetniki srečujete in bije papirnati boj skupaj z Vami. Dober računovodja Vam nudi tudi svetovanje in tako lahko taktizirate Vaš naslednji poslovni podvig.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja