Go to Top

Aplikacija kot kapital v d.o.o. – je to možno?

Aplikacija kot kapital v d.o.o. je bilo vprašanje, ki nam ga je nedavno zastavil bodoči podjetnik. Je možno, vendar je povezano z dodatnimi stroški. Na naši Data točki lahko ustanovite d.o.o., če ustanovitveni kapital plačate v denarju. Sam postopek pa pri nas opravite brezplačno! Za informacije pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Izračunajte si plačo

Aplikacija kot kapital je stvarni vložek

V primeru, da se družbenik odloči, da bo njegova aplikacija kot ustanovitveni kapital družbe, mora postopek registracije d.o.o. opraviti pri notarju. Tudi, če za kapital nameni osnovno sredstvo, kot so nepremičnine, stroji, vozilo in intelektualna lastnina. K notarju mora prinesti zapisnik sodnega cenilca, ki oceni vrednost osnovnega sredstva. Najmanjša vrednost osnovnega sredstva mora biti vsaj 7.500 evrov. Postopek registracije d.o.o. pri notarju je plačljiva storitev. Prav tako družbenik plača storitev sodnega cenilca.

Brezplačno registrirajte podjetje

Izberite dobrega računovodjo

Kapital v denarju je pogoj za registracijo na DATA točki

Eden od pogojev za registracijo družbe za omejeno odgovornostjo (d.o.o.) je, da mora družbenik ali več družbenikov za kapital nameniti najmanj 7500 evrov. Kadar d.o.o. ustanavlja več družbenikov, mora vsak od njih vplačati določen oz. dogovorjeni delež kapitala.

Preoblikovanje s.p. v d.o.o.

Kdaj in kako se vplača kapital?

Ustanovitveni kapital d.o.o. v denarju se vplača na začasni račun na banki, potem ko družbenik opravi postopek registracije. Na banko odnese dokumentacijo, ki je osnova za to, da banka odpre začasni račun. Na ta račun družbenik nakaže ali položi znesek kapitala v evrih. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga družbenik vrne na DATA točko. Takrat referent lahko odda vlogo na registrsko sodišče. V približno tednu dni prejme družbenik na naslov podjetja sklep sodišča o vpisu v poslovni register. S tem sklepom se vrne nazaj na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Postopek na banki, kadar je aplikacija kot kapital v d.o.o., je podoben. S to razliko, da družbenik ne nakaže denarja na račun, ampak je na začasnem računu banke naveden znesek vrednosti stvarnega vložka. V našem primeru je to aplikacija.

Če ste v dilemi, kaj je glede kapitala v vašem primeru najbolj smiselno narediti, se posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci. Za ponudbo posveta pokličete na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja