Go to Top

Aplikacija eOsebna je na voljo v spletnih trgovinah!

Aplikacija eOsebna

Aplikacija eOsebna je v spletnih trgovinah na voljo od 29.12.2022. Kaj omogoča ta aplikacija? Mimogrede, želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.? To lahko storite pri nas! Pokličite na 01/600-1530 ali rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Ustanovitev d.o.o. – hitro in enostavno na DATA točki!

Od konca marca 2022 se izdajajo biometrične izkaznice

Od 28. marca 2022 upravne enote izdajajo t.i. biometrične osebne izkaznice. Poleg tega, da so vizualno drugačne, vsebujejo tudi čip, na katerem sta zapisana biometrična podatka – podoba obraza ter dva prstna odtisa. Čip pa vsebuje tudi kvalificirano potrdilo za elektronski podpis. Med drugim biometrična osebna izkaznica omogoča tudi elektronsko identifikacijo in avtentikacijo za dostop do elektronskih storitev in elektronsko podpisovanje. In pri tem bo v pomoč tudi aplikacija eOsebna.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Od konca decembra na voljo aplikacija eOsebna

Od 29.12.2022 je v spletnih trgovinah Google Play in App Store na voljo mobilna aplikacija eOsebna. Ta olajšuje uporabo elektronske osebne izkaznice. Mobilna aplikacija eOsebna omogoča brezstično uporabo elektronske osebne izkaznice, za kar se uporablja protokol NFC. Za uporabo aplikacije poleg elektronske osebne izkaznice potrebujemo pametni telefon z operacijskim sistemom Android ali iOS, ki podpira ta protokol. Tega podpira velika večina pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android in telefoni iPhone od modela 7 naprej, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kako deluje mobilna aplikacija eOsebna?

Mobilna aplikacija eOsebna skupaj s pametnim telefonom deluje kot čitalnik osebne izkaznice s čipom. Omogoča uporabo obeh digitalnih potrdil za prijavo – tako visoke in nizke ravni. Potem ko je elektronska osebna izkaznica povezana z aplikacijo, se lahko posameznik z njo prijavi v katerokoli spletno aplikacijo, ki omogoča prijavo prek storitve SI-PASS. To naredi tako, da iz seznama izbere prijavo z elektronsko osebno izkaznico ter mobilno aplikacijo. Aplikacija eOsebna omogoča urejanje nastavitev aplikacije ter pregledovanje podatkov elektronske osebne izkaznice. Z aplikacijo lahko elektronsko osebno izkaznico tudi aktivirate, ji spremenite PIN kodo ali jo odklenete s pomočjo kode PUK. Ob mobilni aplikaciji je še vedno na voljo klasičen način uporabe elektronske osebne izkaznice za prijavo v elektronske storitve in za elektronsko podpisovanje ter urejanje gesel s pomočjo čitalnika. Več informacij in navodila glede aplikacije lahko najdete tukaj.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja