Go to Top

ZRSZ: Novosti glede brezposelnosti in nove eStoritve

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je predstavil novosti na spletnem Portalu za delodajalce. Opozarja pa tudi na novo ureditev brezposelnosti, ki jo prinaša spremenjen Zakon o urejanju trga dela.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Podjetniki, na kaj morate biti pozorni, ko izbirate sodelavce?

Več informacij

Sporočilo o izboru kandidatov odslej po elektronski poti

Na Portalu za delodajalce je na voljo nova storitev, ki delodajalcem omogoča pošiljanje sporočila o izidu posredovanja oziroma izboru kandidatov za zaposlitev v elektronski obliki.

Prijava na izobraževanje

Nove sodelavce namreč lahko delodajalci iščete s pomočjo ZRSZ. Uporaba Portala za delodajalce je enostavna, poleg tega pa vam po objavi delovnega mesta na ZRSZ lahko pripravijo izbor in napotitev primernih kandidatov. Po izboru kandidata, pa morate zavodu dati povratno informacijo. To odslej lahko naredite elektronsko.

zrszZ novo eStoritvijo delodajalci zavodu hitreje in enostavneje sporočite, koga ste izbrali in kako je potekal postopek. Na ta način vam bo zavod v prihodnje lažje predlagal primerne kandidate in vam na ta način olajšal izbor.

Če zaposlujete nov kader, vam pri pripravi pogodb o zaposlitvi lahko pomaga naša pravna služba – pravno svetovanjePodjetniki začetniki pa vse potrebne informacije o zaposlovanju novih delavcev dobite na brezplačnem izobraževanju Podjetnik sem – kaj pa zdaj?.

Prijava na izobraževanje

ZRSZ opozarja tudi na novo zakonodajo

Na ZRSZ pa opozarjajo tudi na spremembe delovnopravne zakonodaje. S tokratno novelo zakona o urejanju trga dela se med drugim spreminja možnost prijave delavca, ki je v odpovednem roku, v evidenco iskalcev zaposlitve pri ZRSZ ter s tem povezane pravice do denarnega nadomestila za brezposelnost. Kako je po novem urejena brezposelnost, smo natančneje že pisali v prispevku Brezposelnost bo urejena drugače.

Brezposelnim, ki jih zanima samozaposlitev, s številnimi brezplačnimi izobraževanji pomagamo v podjetju Data. Na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo svojo poslovno idejo dokončno izoblikujejo, na VEM točki Data pa v nadaljevanju lahko ustanovitev podjetja opravijo popolnoma brezplačno.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja