Go to Top

Do polnoči lahko podate ugovor na informativni izračun dohodnine!

Tisti zavezanci, ki ste bili med prejemniki informativnih izračunov dohodnine v drugi tranši, imate le še do polnoči čas, da podate ugovor na informativni izračun dohodnine. Če ugotovite, da so podatki v informativnem izračunu pomanjkljivi oziroma da niso pravilni ali pa da je bila davčna obveznost previsoko ali prenizko ugotovljena, to na Finančno upravo sporočite do danes do polnoči. Obrazec za ugovor dohodnine najdete na spletnih straneh finančne uprave ali pa s klikom na povezavo pod člankom.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Mi vemo vse, kar je za podjetnike pomembno, od A do Ž.! Pridete po nasvet?

Več informacij

Ugovor na informativni izračun dohodnine

Drugi sveženj informativnih izračunov dohodnine je prejelo skoraj 580 tisoč zavezancev, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane, katastrski dohodek ali druge dohodke oziroma opravljanje dejavnosti. Ugovor na dohodnino – rok se izteče danes ob polnoči – morate podati, če ugotovite, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena. Na podlagi ugovora bo davčni organ zavezancu izdal dohodninsko odločbo. Če v primeru odstopanj ugovora ne podate, gre za davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa od 250 do 400 evrov, še piše Furs.

Prijava na izobraževanje

Ugovor na informativni izračun dohodnineSpomnimo, če se z informativnim izračunom strinjate in ocenite, da je navedeno stanje na informativnem izračunu dohodnine pravilno, vam ni treba storiti ničesar, saj informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postane odločba.

Datum vračila preveč plačane dohodnine iz drugega svežnja je 29. julij 2016, rok za doplačilo dohodnine pa se izteče 1. avgusta 2016.

Obrazec za ugovor na informativni izračun dohodnine najdete tukaj.

 

Rok za izdajo dohodninskih odločb je 31. oktober

»V prvi tranši je bilo izdanih 930.430 informativnih izračunov dohodnine. Zoper njih je ugovore vložilo 17.865 (1,9 odstotka) zavezancev. Za drugo tranšo še nimamo dokončnih podatkov, saj večina zavezancev ugovore vlaga tik pred iztekom roka. Večina ugovorov iz prve in druge tranše bo rešenih (zavezanci bodo prejeli dohodninske odločbe) konec julija ali pa v začetku avgusta. Rok za izdajo dohodninskih odločb je sicer 31. oktober,« so nam sporočili s Fursa.

Le še do polnoči lahko podate ugovor na informativni izračun dohodnine!

Klikni in deli

Preberite tudi:

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja