Go to Top

Prihaja 200 novih zakonskih in podzakonskih predpisov – podjetniki, kako se boste znašli?

Obeta se nam vsaj 200 novih zakonskih in podzakonskih predpisov, ki jih bodo v letošnjem letu morali sprejeti pristojni organi. Podjetniki, ki ste že tako pogosto izgubljeni med številnimi zakonskimi in podzakonskimi predpisi, se boste sedaj še težje znašli brez podpore pravnikov.

Informativni izračun dohodnine

Vlada napoveduje kar 200 novih zakonskih in podzakonskih predpisov

Prihaja 200 novih zakonskih in podzakonskih predpisov - podjetniki, kako se boste znašli?Vlada RS je v svojem normativnem programu dela za leto 2019 predvidela pripravo 200 novih predpisov. Nekaj predpisov je iz pristojnosti Državnega zbora RS, nekaj iz pristojnosti Vlade RS in kar 97 predpisov iz pristojnosti ministrstev. Obveznost sprejema novih predpisov izvira iz pravnih aktov Evropske unije, nacionalnih predpisov, odločbe Ustavnega sodišča RS ali mednarodne pogodbe.

Spremenila se bo zakonodaja na področju zdravstva, pokojninskega zavarovanja, varstva okolja, črpanja evropskih sredstev in stanovanjske politike. Zagotovo bodo torej prihajajoče spremembe zakonskih in podzakonskih predpisov pomembne tudi za podjetja in podjetnike.

Med drugim se napoveduje prenova zakona o varstvu okolja ter sprememba zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Sprejet naj bi bil nov stanovanjski zakon, zakon o katastru nepremičnin, zakon o dolgotrajni oskrbi ter zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Pravni nasvet

Kako slediti vsem spremembam in pravočasno izpolniti zakonske obveznosti?

Podjetja in podjetniki se že tako znajdete med vsemi obstoječimi predpisi. Zdaj pa prihajajo še novi, ki bodo pomembni tudi za vas. Svetujemo vam, da redno spremljate podjetniške novice na naši spletni strani, kjer bomo sproti pisali o vseh najpomembnejših spremembah. Lahko se prijavite tudi na prejemanje naših e-novic. Dobro pa je, da tudi sami spremljate objave pristojnih organov. Ker pa je zakonodaja pogosto zahtevna za razumevanje in se jo, zlasti takoj po sprejemu, tudi različno tolmači, vam svetujemo, da se posvetujete s pravnikom. Še zlasti letos, ko bo sprejetih kar 200 novih zakonskih in podzakonskih predpisov.

Naši pravniki so namreč specializirani za zakonodajo, ki je pomembna za podjetja in podjetnike. Tako za vas naštudirajo in preverijo vse pogoje, ki jih morate izpolnjevati, za zakonito opravljanje vaše dejavnosti, poučijo vas tudi o vseh obveznostih, ki jih imate kot delodajalec. Za ponudbo jih lahko pokličete na 01 6001 528 ali jim pišete na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja