Go to Top

Potni nalogi

Predavateljica: Sabina Dimnik | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 120 min.

Potni nalogi

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

Predavatelj na izobraževanju
Sabina Dimnik
računovodska, davčna in finančna svetovalka

Sabina Dimnik, dipl. ekon., je strokovna svetovalka z zavidljivim izkušnjami s področja računovodstva in davkov, saj v podjetju Data že 23 let sodeluje s podjetniki in jim pomaga pri razvoju njihovih podjetij. Svoje strokovno znanje deli s strankami, znotraj podjetja in na številnih predavanjih in seminarjih, redno pa pripravlja tudi strokovne članke v novicah podjetja Data.

Zaradi nepravilno izpolnjenih potnih nalogov lahko dodatno plačilo davka doleti tako podjetje kot zaposlenega. Nepravilno napisane in obračunane potne naloge davčni inšpektor z lahkoto odkrije.

Ste pri svojem poslovanju že iskali odgovore na naslednja vprašanja: Kdaj in kako sestavim potni nalog? Katere stroške lahko uveljavljam? (kilometrina, dnevnice, parkirnine, cestnine, ...) Ali si lahko povrnem stroške nočitve? Ali moram za vsako pot posebej napisati potni nalog? Ali ima podjetje lahko službeno vozilo in katere stroške si lahko uveljavljam? Na vsa ta vprašanja boste dobili odgovore na izobraževanju Potni nalogi.

Osnovne informacije o vodenju poslov sicer dobite na seminarju Abeceda poslovanja. Če pa si želite znižati stroške poslovanja, se lahko odločite, da boste sami vodili svoje enostavno knjigovodstvo. Tega se namreč lahko hitro in enostavno priučite na naši delavnici Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?.

Program

  • Pravne podlage.
  • Knjigovodske listine (potni nalog, obračun potnih stroškov).
  • Kdaj in kako sestavimo potni nalog?
  • Prevoz na službenem potovanju.
  • Dnevnice doma in v tujini.
  • Povračila ostalih stroškov za službene poti – kaj vse se lahko povrne?
  • Kako se izplačuje sredstva iz potnih nalogov?
  • Praktičen primer sestave mesečnega in individualnega potnega naloga.
  • Praktičen primer potnega naloga za službeno vozilo.
  • Najpogostejše napake.

Komu je izobraževanje namenjeno?

Seminar je namenjen direktorjem in odgovornim osebam v podjetjih ter zaposlenim, ki skrbijo za urejenost dokumentacije v podjetjih. Priporočljiv je tudi za samostojne podjetnike, ki želijo imeti urejeno dokumentacijo ter se na ta način izogniti doplačilom davkov in prispevkov. Če ste stranka našega računovodstva, je seminar za vas brezplačen!

Termin

ponedeljek, 29. 07. 2024 10:30 do 12:30

Vaša naložba v znanje

49,00 EUR +DDV

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Ko bomo prejeli vašo prijavo na seminar, vam bomo poslali predračun. Vljudno vas prosimo, da ga poravnate vsaj 3 dni pred udeležbo, saj bomo le tako vedeli, da se boste seminarja zagotovo udeležili.

V kolikor se seminarja ne boste mogli udeležiti, nas vsaj 3 dni pred pričetkom seminarja obvestite (po telefonu 01 6001 530 ali e-pošti data@data.si), da bomo vaše mesto odstopili drugemu.

Skrajni rok za morebitno odjavo je 3 delovne dni pred pričetkom izobraževanja. Odjav oz. sprememb po tem terminu iz organizacijskih razlogov ne moremo upoštevati. V kolikor se ne boste odjavili prej kot 3 dni pred dogodkom, vam zaračunamo administrativne stroške, in sicer v vrednosti 20% kotizacije.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja. Brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o. na SPOT Registracije! Več informacij

Podjetnik sem - kaj pa zdaj?

Podjetnik sem – kaj pa zdaj?

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj? Veste, kaj storiti po vpisu v register podjetnikov, da boste poslovali skladno z zakonodajo? Več informacij