Go to Top

Zvišanje plač – veliko podjetij napovedalo višje plače!

Zvišanje plač – opravljena je bila raziskava!

Zvišanje plač je napovedalo tri četrtine slovenskih podjetij v prvi polovici letošnjega leta. Tako je pokazala raziskava Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene. To je izvedla skupina Manpower. Imate vi kakšna vprašanja glede plače? Ali ste v dilemi česa drugega s področja delovnega prava? Lahko se obrnete na naše pravne svetovalce! Za termin plačljivega svetovanja nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

Kaj je pokazala raziskava?

Raziskava je pokazala, da slaba polovica (46 %) delodajalcev za prvo polovico letošnjega leta načrtuje zvišanje plač do pet odstotkov. Četrtina delodajalcev bo plače dvignila za med šest in deset odstotkov. Štirje odstotki delodajalcev načrtuje zvišanje plač med 11 in 15 %, odstotek delodajalcev pa namerava plače dvigniti za več kot 21 odstotkov. Slaba četrtina delodajalcev ne načrtuje zvišanja plač v prvi polovici letošnjega leta. Mimogrede, preberite tudi, koliko znaša minimalna plača za letošnje leto!

Ustanovite podjetje na Dati!

pravno svetovanje

Tukaj lahko rezervirate termin za registracijo podjetja!

Kaj je vzrok za zvišanje plač?

Raziskava je še pokazala, da bosta več kot dve tretjini delodajalcev plače dvignili, ker želijo zadržati zaposlene v podjetjih. 14 odstotkov delodajalcev pa zvišanje plač vidi kot ukrep za privabljanje novih zaposlenih.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Katera podjetja napovedujejo zvišanje plač?

Zvišanje plač kot ukrep za zadrževanje zaposlenih predvideva večina podjetij v proizvodnji, svetovalnih storitvah, informacijski tehnologiji, bančništvu, zavarovalništvu ter financah. Prav tako pa zaradi istega razloga načrtujejo višje plače podjetja v telekomunikacijah, znanosti, zdravstvu, farmaciji, izobraževanju, transportu in logistiki ter gradbeništvu. Kot ukrep privabljanja novozaposlenih pa zvišanje plač načrtujejo v turizmu, avtomobilski industriji ter outsourcingu.

Postanite stranka računovodskega servisa Data!

Podjetja zvišanje plač napovedala zaradi višje minimalne plače?

Na rezultate bi lahko vplivalo tudi dejstvo, da so delodajalci vedeli, da se je minimalna plača uskladila z rastjo cen življenjskih potrebščin. To sicer bolj velja za dejavnosti, v katerih večji delež zaposlenih prejema minimalno plačo.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja