Go to Top

Žensko podjetništvo: Priložnost za pridobitev nepovratnih sredstev

Višje izobražene ženske brez zaposlitve, ki se želite podati na samostojno poslovno pot, imate možnost sodelovati v projektu Žensko podjetništvo. Gre za program, ki bodočim podjetnicam nudi posebno obliko podpore ter jim s tem olajša pot v podjetništvo. Uspešno opravljen program je pogoj za pridobitev nepovratnih sredstev za ustanovitev lastnega podjetja.

žensko podjetništvoPogovor o projektu Žensko podjetništvo bo tudi del 10. Dnevov podjetništva, ki jih podjetje Data pripravlja v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana. Mag. Mojca Skalar Komljanc iz Javne agencije Spirit bo projekt predstavila, vsi navzoči pa se boste lahko aktivno vključili v pogovor, delili svoja mnenja in zastavljali vprašanja.

Prijavite se!

Program žensko podjetništvo vam lahko prinese 5.000 evrov

V usposabljanje se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so najmanj tri mesece prijavljene med brezposelnimi, in imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo (VI. raven ali več). Potrebujejo še zanimivo poslovno idejo, željo, pogoje in možnosti za samozaposlitev. Znanje, ki ga pridobijo s podjetniškim usposabljanjem, jim pomaga začeti samostojno poslovno pot. Cilj je, da uresničijo svojo poslovno idejo in samozaposlitev ohranijo najmanj dve leti.

Preden se vključite v program Žensko podjetništvo, morate imeti izoblikovano poslovno idejo. Pri tem vam pomagamo v podjetju Data. Skupaj z našimi podjetniškimi strokovnjaki lahko vaše ideje preverite in dodelate na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijavite se!

Ko udeleženke programa opravijo dvomesečno podjetniško usposabljanje, prejmejo certifikat. Če izpolnjujejo še nekatere druge pogoje, lahko opravijo postopek za ustanovitev podjetja in pridobijo subvencijo za samozaposlitev v višini 5.ooo evrov. Gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki podjetnicam pomaga ob začetku opravljanja samostojne dejavnosti.

V podjetniško usposabljanje je bilo lani vključenih 425 udeleženk. Kar 358 (84 %) se jih je po zaključku samozaposlilo in podpisalo pogodbo o dodelitvi subvencije za samozaposlitev.

10 dnevi podjetnistva

Vse informacije o tem, kako se vključiti v program Žensko podjetništvo, in kdaj so termini usposabljanja, boste dobili na 10. Dnevih podjetništva.

Prijavite se!

Komentarjev (4)

  • Danica 26. oktobra 2017 - 8:33 Odgovori

    Me veseli, da je zadeva spet aktualna. Morda veste kdaj je rok za prijavo?

    • Manca Borko Grimšič 26. oktobra 2017 - 9:32 Odgovori

      Pozdravljeni, vse podrobnosti bo predstavila vodja projekta mag. Mojca Skalar Komljanc na debati Žensko podjetništvo v okviru 10. Dnevov podjetništva 2017, ki bodo 14. in 15. novembra 2017 v Tehnološkem parku Ljubljana. Pridružite se nam – prijavite se na tej povezavi. Povprašali jo bomo tudi o novem prijavnem roku! Lep pozdrav, Manca Borko Grimšič, Data d. o. o.

  • Szana Alisic 26. oktobra 2017 - 9:37 Odgovori

    Slisala sem da ni cisto tako in da do te subvencije pridejo lahko le tiste, ki nikoli prej niso imele s.p. Je to res?

    • Manca Borko Grimšič 26. oktobra 2017 - 9:53 Odgovori

      Pozdravljeni, predlagamo, da se nam pridružite na Dnevih podjetništva 2017 in vprašate vodjo projekta, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja. Prijavnica je objavljena v članku! Lep pozdrav, Manca Borko Grimšič, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja