Go to Top

Delodajalci, pohitite! Projekt Zaposli.me prinaša subvencije za zaposlitev brezposelnega

Javno povabilo Zaposli.me nudi subvencije za zaposlitev 6.138 brezposelnih iz cele Slovenije. Delodajalci, ki bodo vsaj za eno leto zaposlili brezposelnega, bodo na enega novo zaposlenega dobili med pet in sedem tisoč evri, skupno pa se projektu Zaposli.me za letos in za prihodnje leto namenja 34 milijonov evrov. Povabilo je odprto od 3. junija 2016 do porabe sredstev, najdlje do 31. julija 2017.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Delodajalci, svoje zaposlene morate poslati na usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu! Pošljite svoje zaposlene na DATO!

Več informacij

Zaposli.me za najmanj eno leto in najmanj 20 ur tedensko

V projekt se lahko vključijo vse brezposelne osebe, ki izpolnjujejo vsaj enega izmed spodnjih kriterijev:

 • so starejši od 50 let in vsaj 6 mesecev prijavljeni  v evidenci brezposelnih oseb,
 • so vsaj 12 mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih oseb in stare 30 ali več let,
 • imajo nedokončano ali končano največ osnovnošolsko izobrazbo (od ISCED 0 do vključno ISCED 2), so stare 30 ali več let in vsaj 6 mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih oseb.

Pridite na usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu in ostanite zdravi!

Zaposli.mePri vključevanju oseb iz ciljne skupine, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in osebnih kompetenc kandidatov, bo ZRSZ dajal prednost:

 • osebam, ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja,
 • osebam z večjimi možnostmi za uspešen zaključek programa,
 • osebam z večjimi možnostmi za nadaljevanje zaposlitve po zaključku programa,
 • osebam s socialnimi in zdravstvenimi ovirami,
 • osebam, ki so dlje časa prijavljene v evidenci brezposelnih oseb pri ZRSZ.

Projekt je namenjen čim večjemu vključevanju brezposelnih oseb med delovno aktivno prebivalstvo, in sicer za neprekinjeno obdobje najmanj enega leta, za polni delovni čas (40 ur tedensko) ali krajši tedenski delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, vendar ne krajši od 20 ur tedensko. Za krajši tedenski delovni čas od polnega, vendar ne krajši od 20 ur na teden, se lahko zaposli tudi oseba, ki je najmanj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih, so zapisali v javnem povabilu, ki ga skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ) pripravljajo Evropski socialni sklad (ESS) ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ).

Če boste vsaj za eno leto zaposlili brezposelnega, lahko dobite do 7.000 evrov subvencije!

Klikni in deli

Ponudbo za zaposlitev brezposelnega lahko odda delodajalec, registriran kot samostojni poslovni subjekt, skupni znesek pomoči, dodeljen enotnemu podjetju pa po pravilu “de minimis” ne sme preseči 200.000 evrov v obdobju zadnjih treh proračunskih let, ne glede na obliko ali namen pomoči ter ne glede na to, ali se pomoč dodeli iz sredstev države, občine ali Evropske unije.

Delodajalci in brezposelni, vse informacije in pogoje najdete tukaj.

Morda vas zanima tudi:

Komentarjev (2)

 • Vesna Jeglič 31. maja 2016 - 16:01 Odgovori

  Pozdravljeni,
  Zanima me če to velja tudi za socialna podjetja, sem namreč stara 50 let, v letu 2015 sem bila zaposlena preko Javnih del v trgovini ponovne rabe- soc.podjetje Vinceca Drakslerjab- Tržič….( za dobo 1 leta).Trenutno sem iskalka zaposlitve od marca ,ko se mi je izteklo denarno nadomestilo preko zavoda.Ker so v soc.p. zaposljuje rizične skupine,in trenutno ne spadam v nobeno,sem ravno nekje vmes.Obstaja pa možnost ,da me zaposlijo pri istem delodajalcu v soc. p.Ali obstaja možnost zaposlitve tudi za to področje – soc. podjetništvo.
  Hvala za odgovor.
  L.p. Vesna Jeglič

  • Manca Borko Grimšič 31. maja 2016 - 16:29 Odgovori

   Pozdravljeni,
   glede na specifičnost vprašanja vam svetujemo, da se obrnete na svojega svetovalca na Zavodu za zaposlovanje RS. Lep pozdrav, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja