Go to Top

Zamenjava računovodskega servisa ni zapleten postopek!

Zamenjava računovodskega servisa je smiselna, ko z izbiro vašega računovodstva niste zadovoljni. Na kaj je treba pri tem paziti? V kolikor želite tudi vi zamenjati računovodski servis, lahko postanete stranka našega računovodstva! Za ponudbo nas lahko pokličete na 01 600 1530 ali nam pošljete sporočilo na data@data.si.

Izračunajte si plačo

Zamenjava računovodskega servisa – dober računovodja je partner vašega podjetja!

O tem, da je dober računovodja tudi vaš poslovni partner, smo več pisali v tem članku. Pomembno je, da računovodja skrbi za nemoteno poslovanje. Pri delu mora biti natančen, se vam posvetiti in znati svetovati. Pomembno je tudi medsebojno spoštovanje in zaupanje. V kolikor tega ni, je zamenjava računovodskega servisa smiselna. Računovodja pomaga podjetnikom tudi pri analizi, načrtovanju ter optimiranju davčnih obveznosti.

Brezplačno registrirajte podjetje

Računovodstvo

Odprite d.o.o. na DATI!

Zamenjava računovodskega servisa mogoče izgleda zapletena, a ni

Ko s svojim trenutnim računovodskim servisom ne najdete skupnega jezika, je zamenjava računovodskega servisa naslednji korak. Preden pa se odločite za novega ponudnika računovodskih storitev, najprej preverite pogodbo, ki jo imate z obstoječim računovodskim servisom. Tam je določen tudi odpovedni rok. Nato preverite tudi ponudbo računovodskih storitev na trgu. A pozor – najcenejša možnost običajno ni najbolj kvalitetna. To velikokrat pomeni večje tveganje za napake. Sama zamenjava računovodskega servisa pa ni zapletena. Lahko se opravi v roku meseca dni, je pa to odvisno od pogodbenega odpovednega roka.

Knjigovodja ali računovodja?

Zamenjava računovodskega servisa, kaj je potrebno postoriti?

Pri zamenjavi računovodskega servisa je potrebno poskrbeti za prenos dokumentacije od enega računovodje do drugega. Od starega računovodskega servisa morate prejeti celotno dokumentacijo. Prav tako se morate dogovoriti za pripravo dokumentacije ter pripravo podatkov iz poslovnih knjig. Jasno tudi določite dan, ko boste dokumente prevzeli. Ne pozabite tudi na primopredajni zapisnik, kjer opredelite terminski načrt prenosa dokumentacije.

Znate “brati” plačilno listo?

Kdaj se lahko opravi zamenjava računovodskega servisa?

Zamenjava računovodskega servisa je sicer možna kadarkoli. Morda je najbolj priporočljiva ob prehodu na novo poslovno leto, saj so s tem tudi jasno razmejene odgovornosti bivšega in novega računovodstva. Vsekakor pa to ni pravilo, zato je zamenjava računovodskega servisa izvedljiva tudi med letom. Odlična izbira je naš računovodski servis Data, ki ima več kot 30 let izkušenj! Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo.

Sledite podjetju Data tudi na Facebooku!

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja