Go to Top

Začenja se jesenski krog financiranja startupov s 75 in 200 tisoč evri semenskega kapitala

V petek, 26. avgusta 2016, se začenja serija devetih “roadshow dogodkov” po vsej Sloveniji – gre za jesenski krog financiranja startupov s 75 in 200 tisoč evri semenskega kapitala Slovenskega podjetniškega sklada, namenjen inovativnim podjetjem s potencialom hitre globalne rasti.

Produkta SK75 in SK200 omogočata pridobiti 75 tisoč evrov konvertibilnega posojila oziroma 200 tisoč evrov javne lastniške investicije. Oba produkta nudita tudi vključitev v intenzivna spremljevalna podporna programa.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Do dobrih posojil in investicij lažje pridete preko dobro pripravljenega poslovnega načrta. Ga še vedno nimate? Brezplačno vam povemo, na kaj morate biti pri pripravi še posebej pozorni!

Več informacij

Produkta SK75 in SK200 sta, kot so zapisali na spletni strani, trenutno najbolj ugodna in dostopna oblika financiranja, s katero Slovenski podjetniški sklad (SPS) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) zapolnjujeta vrzel v najbolj tveganih začetnih fazah, ko startup podjetja najtežje pridobijo kapitalske vložke zasebnih investitorjev.

Prijava na brezplačno izobraževanje

jesenski krog financiranja startupovIzkušnje in izjave slovenskih startupov, ki so že pridobili SK investicijo, kažejo, da jim takšna oblika financiranja omogoča hitro in učinkovito testiranje ključnih predpostavk za razvoj posla, zaradi katerih nato postanejo zanimivi za večje investicije angelskega oziroma tveganega kapitala doma ali v tujini.

Startupi, ki se bodo potegovali za konvertibilno posojilo v višini 75.000 evrov ali javno lastniško investicijo v višini 200.000 evrov, bodo morali prijavo v pred-selekcijski postopek oddati najpozneje do četrtka, 8. septembra 2016.

Sodelovanje v pred-selekcijskem postopku ni obvezno, je pa priporočljivo, saj si podjetja v njem lahko pridobijo do 40 (od skupno 100) točk za potrebe razpisa. Več o pogojih razpisa si lahko preberete tukaj.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Če si o tem želite vedeti več, se morate na brezplačni, t. i. “roadshow dogodek” v svojem kraju prijaviti in si tako zagotoviti celovit paket informacij in izkušenj tistih, ki se s pomočjo SK investicij že uveljavljajo na trgih doma in v tujini.

V petek se začne jesenski krog financiranja startupov s 75 in 200 tisoč evri semenskega kapitala.

Klikni in deli

Med 26. avgustom in 2. septembrom 2016 bo iniciativa Startup Slovenija organizirala devet “roadshow dogodkov”, in sicer:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Murska Sobota: 26. avgust, ob 9.00 v Pomurskem tehnološkem parku
Maribor: 29. avgust, ob 14.00 v Tovarni podjemov
Ljubljana: 30. avgust, ob 14.00 na Tehnološkem parku Ljubljana
Koper: 31. avgust, ob 11.00 v UIP
Nova Gorica: 31. avgust, ob 16.00 v Primorskem tehnološkem parku
Novo mesto: 1. september, ob 10.00 v Inkubatorju Podbreznik
Ljubljana: 1. september, ob 14.00 v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju
Celje: 2. september, ob 10.00 v Inkubatorju Savinjske regije
Velenje: 2. september, ob 15.00 v SAŠA inkubatorju

Vir: Podjetniški portal

Morda vas zanima tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja