Go to Top

Za turistične produkte in storitve na voljo evropska sredstva

Za mala podjetja, ki se ukvarjajo s turistično dejavnostjo, so na voljo nova evropska sredstva. Tokrat so le-ta namenjena za turistične produkte in storitve, natančneje za njihov razvoj in promocijo. Cilj razpisa je prispevati k večji konkurenčnosti slovenskih turističnih podjetij na globalnem trgu.

Na javnem razpisu, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), so podjetnikom na voljo evropska sredstva za razvoj in promocijo turističnih produktov oziroma storitev. Če vas omenjeni razpis zanima, vam priporočamo udeležbo na brezplačnem seminarju o pridobivanju evropskih sredstev. Izvedeli boste marsikatero koristno informacijo, ki vam bo olajšala vašo prijavo na razpis. Za to boste sicer potrebovali tudi kakovosten poslovni načrt. Zato vam v podjetju Data nudimo.

Kdo se lahko prijavi na razpis?

turistične produkte in storitveNamen javnega razpisa je spodbuditi podjetja k bolj inovativnemu pristopu pri oblikovanju turističnih produktov oziroma storitev in pomagati pri njihovem trženju ter promociji. S te bodo malim in srednje velikim podjetjem omogočeni pogoji za pospešen razvoj turistične dejavnosti, kar bo prispevalo k večji konkurenčnosti turističnih malih in srednjih podjetij na globalnem trgu, so sporočili s službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Spodbuja se poslovanje, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja in digitalnega trženja. Pri aktivnostih, vezanih na umestitev turističnega produkta na trg, je poudarek na digitalnih vsebinah. Upravičenci do sredstev so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki s področja turizma. Ne glede na organizacijsko obliko prijavitelja, mora ta izpolnjevati pogoje za malo oziroma srednje veliko podjetje.

Koliko sredstev je na voljo za turistične produkte in storitve?

Za izvedbo razpisa je skupno na voljo osem milijonov evrov. Od tega bo sedem milijonov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Obdobje razpoložljivosti sredstev za javni razpis je od 1. januarja 2018 do 31. decembra 2021. Vse ostale informacije so na voljo na spletni strani MGRT.
Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja