Go to Top

Vračila dohodnine za tiste z vzdrževanimi družinskimi člani- že jutri!

Vračila dohodnine za tiste, ki uveljavljate olajšavo za vzdrževane družinske člane lahko pomeni, da boste že ta petek dobili nakazano preplačilo na svoj bančni račun! Pod katerim pogojem dobite preplačano nakazano prej in kdo bo moral čakati do 29. julija?

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Niste prepričani kateremu izmed staršev se bolj splača uveljavljati olajšavo za otroke? Ste vedeli, da lahko izračun naredite sami, brezplačno z našim spletnim kalkulatorjem? Najdete ga na povezavi. Potrebujete podrobnejše informacije glede izračuna dohodnine? Pišite nam na data@data.si.

Informativni izračun plače

DATA d.o.o. – pravi naslov za davčna vprašanja!

Potrebujete davčno svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Pri podjetju DATA d.o.o. je na trgu prisotno že več kot trideset let! Pri nas lahko najdete strokovno pomoč davčnih svetovalcev, računovodij, pravnikov in ostalih svetovalcev iz področja dela tujcev, registracije statusa samostojnih podjetnikov, družb ipd.. Pišite nam na data@data.si za Vašo ponudbo!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Vračila dohodnine že jutri!

Olajšava za vzdrževane družinske člane se lahko uveljavlja prek elektronske vloge. Prav elektronska oddaja vloge pripomore k temu, da so vračila dohodnine pri FURS-u obravnavani prednostno. FURS opravičuje to s tem, da je elektronske vloge lažje preveriti in administrativno obdelati.

Izmed četrt milijona vlog, na katerih je uveljavljena olajšava za vzdrževane družinske člane, je veliko tudi takšnih z napakami. Davčni zavezanci pri takšnih vlogah z napakami prejmejo tudi ugovor FURS-a. Elektronsko oddane vloge je manj zapleteno reševati in s prednostno obravnavo FURS tudi spodbuja uporabo takšnega načina oddaje.

BRUTO NETO PLAČA

Preostala vračila dohodnine do 29. julija!

Za preostale je rok za vračila dohodnine 29. julij. Tudi rok za doplačilo dohodnine se prav tako izteče 29. julija! Rok za podajo ugovora zoper odločbo je najkasneje v 15 dneh od prejema odločbe (30. julija). V kolikor  olajšava za vzdrževane družinske člane ni bila uveljavljena prej, lahko zavezanec to uveljavi le na ugovoru zoper odločbo.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Zadnja na vrsti bodo vračila dohodnine za tiste z s.p.-jem!

Samostojni podjetniki posamezniki so tisti, ki navadno zadnji prejmejo informativni izračun dohodnine in tudi vračila dohodnine oz. doplačila dohodnine se zato vršijo nazadnje.

Skrajni rok za napoved dohodnine

Do konca julija boste morali oddati napoved dohodnine sami, če je niste še prejeli! Letos je skrajni rok za to 31. avgust! Zavezanci, ki do 15. julija še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine in ste v letu 2019 prejeli dohodke, ki so lahko obdavčeni z dohodnino, boste morali oddati to napoved za odmero dohodnine sami. Za odmero leto 2019 morate to oddati do 31. avgusta 2020!

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja