Go to Top

Vonj po svežih Datinih novicah! Brali ste dohodnino, univerzalni temeljni dohodek in subvencije!

Kaj prinaša vonj po svežih Datinih novicah? Nove štiri novice na DATINI lestvici branosti! No, ena na lestvici še vedno kraljuje od prejšnjega tedna, ker vas tema več kot očitno zelo interesira. Kaj pa vas je tokrat poleg tega še najbolj pritegnilo k branju?

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden se poslov lotite zares, vas vabimo na brezplačno svetovanje pred registracijo podjetja. Res poznate vse razlike med s. p. in d. o. o.?

Več informacij

Na prvem mestu DATINE lestvice branosti kraljuje članek o tem, kdaj in pod katerimi pogoji oseba lahko opravlja osebno dopolnilno delo in kdaj mora le to zapreti ter odpreti podjetje. Vedno večje je povpraševanje po pridelkih, ki so dani od narave, te pa lahko nabiramo in prodajamo tako, da priglasimo osebno dopolnilno delo, torej brez, da bi registrirali podjetje. Vendar pozor, to velja le za določene naravne danosti ter le za prodajo teh v njihovi prvotni obliki. Če bi denimo gobe želeli vlagati in sušiti ter jih prodajati po domovih ali na tržnici, bi morali podjetništvu podati roko in se, recimo, samozaposliti. Več v: Naberi in prodaj: ODD. Naberi, predelaj in prodaj: s. p.

Zanimalo pa vas je tudi, kako v jesenskem času z obiranjem in predelavo domačih izdelkov zaslužiti! Preverite tukaj!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vonj po svežih Datinih novicahNa drugem mestu je pristal članek o  subvenciji ukrepa Nova možnost. Gre za denarno pomoč delodajalcem za zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili najmanj 30 let in največ 49 let (in 364 dni) ter so prijavljeni v evidenci brezposelnih od 6 do 12 mesecev. Subvencija znaša 5.000 evrov za zaposlitev za polni delovni čas (praviloma 40 ur na teden).

Poznate koncept temeljnega univerzalnega dohodka (UTD)? Z njim bi se prav vsem državljanom, ne glede na njihov socialni status in na njihovo starost, zagotovil enak, fiksni mesečni dohodek. Višina tovrstnega dohodka se določa glede na zmožnost države.

Vonj po svežih Datinih novicah! Brali ste dohodnino, univerzalni temeljni dohodek in o subvenciji!

Klikni in deli

Na četrtem mestu lestvice je pristal članek o uvedbi novega dohodninskega razreda, ki naj bi veljal od januarja prihodnjega leta dalje. Tako se bo med 2. in 3. dohodninski razred uvedel nov razred s 34-odstotno davčno stopnjo, ki bo veljala za neto letno davčno osnovo v razponu od 20.400 evrov do 48.000 evrov. Več: Bo nova dohodninska lestvica v uporabi za davčna leta od januarja 2017 dalje?

VEM točka DATA obratuje tudi poleti! Naši referenti vam bodo pomagali pri registraciji podjetja ter drugih pravnih, finančnih in davčnih zagatah! Zagotovite si svoj termin za posvet na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja