Go to Top

Vodenje prireditev in organizacija dogodkov

Ni malo ljudi, ki radi nastopajo. Mnogi v tem pravzaprav uživajo. Če imate lep glas, znate izbirati prave besede, ste iznajdljivi in vam trema ne povzroča težav, ste vsekakor primerni za vodenje prireditev. To je lahko tudi dejavnost vašega podjetja. Storitev lahko učinkovito kombinirate z organizacijo različnih dogodkov. Za začetek pa morate dobro razviti poslovno idejo. Pri tem vam pomagamo tudi v podjetju Data na izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Kakšna ideja je dovolj dobra ideja, da iz nje nastane posel in da mi dejansko prinese zaslužek?

Več informacij

Ustanovitev podjetja je na VEM točki Data enostavna. Registracija s.p. se opravi hitro in povsem brezplačno. Ob tem pa vam je na istem mestu na voljo tudi računovodski servis.

Prijava na izobraževanje

Vodenje prireditev: Kako registrirati dejavnost?

Če bo vaše podjetje kot storitev nudilo vodenje prireditev, boste ob registraciji podjetja morali izbrati dejavnost 90.010 Umetniško uprizarjanje. Dejavnosti so sicer razvrščene v Standardni klasifikaciji dejavnosti. Veste, zakaj in kako jih morate izbrati?

Pod omenjeno dejavnost “Umetniško uprizarjanje” sodi:

vodenje prireditev

  • priprava in izvedba gledaliških, opernih ali plesnih predstav, koncertov, lutkovnih predstav ter drugih odrskih prireditev;
  • dejavnost gledaliških in cirkuških skupin, ansamblov, orkestrov ipd.;
  • dejavnost samostojnih umetnikov, kot so igralci, plesalci, glasbeniki, govorniki, predavatelji;
  • dejavnost voditeljev predstav in prireditev, diskdžokejev.

Za opravljanje dejavnosti “vodenje prireditev” niso predpisani prav nobeni dodatni pogoji, prav tako ni potrebno, da ima voditelj prireditev kakšno posebno izobrazbo.

Ponudbo vašega podjetja lahko obogatite, kot že omenjeno, z organizacijo dogodkov. Prav tako pa lahko dogodke tudi promovirate. Za to boste morali registrirati še ustrezno marketinško dejavnost.

Če torej razmišljate, da bi se podali na samostojno podjetniško pot, obiščite VEM točko Data. Tu boste pridobili vse potrebne infomracije za ustanovitev podjetja – s.p. ali d.o.o.. Seveda pa se za dodatno delo lahko odločite tudi ob redni službi. Na voljo imate osebno dopolnilno delo ali popoldanski s.p..

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja