Go to Top

Veljavnost e-vinjet – do kdaj velja vaša?

Veljavnost e-vinjet je eno leto od dneva nakupa. Lahko sicer vinjeto kupite prej in določite njeno veljavnost za do 30 dni vnaprej. Pa veste do kdaj velja vaša stara vinjeta? Kako preveriti veljavnost e-vinjete? Mimogrede morda razmišljate o odprtju podjetja? Tudi sedaj je pravi čas. Za termin registracije nas pokličite na 01/600 15 30 ali nam pišite na data@data.si.

Izračun plače

Veljavnost e-vinjet – kaj je e-vinjeta?

E-vinjeta je sodoben način plačevanja cestnine za motorna vozila z največjo dovoljeno maso do 3.500 kilogramov. E-vinjeta se od klasične vinjete v obliki nalepke bistveno ne razlikujejo. Tudi z nakupom e-vinjete si zagotovite pravico do uporabe vseh avtocest in hitrih cest v Republiki Sloveniji za čas veljavnosti e-vinjete. Vozilo brez veljavne e-vinjete ne sme zapeljati na cestninsko cesto. E-vinjeta je vezana na registrsko označbo vozila. Ob nakupu morate zato navesti pravilno registrsko oznako in državo registracije vozila ter izbrati e-vinjeto za pravilen cestninski razred.

Termin za registacijo podjetja

Ustanovitev podjetja

Normiranem sp – kaj morate vedeti?

Kako preveriti veljavnost e-vinjet?

Veljavnost e-vinjet lahko preverite na Darsovi spletni strani ob nakupu nove vinjete. Ko vnesete podatke o registrski številki ter ostale podatke, vam sistem že pred plačilom sporoči, ali vinjeta že obstaja ter do kdaj velja. E-vinjeto lahko kupiti do 30 dni vnaprej. To pomeni, da jo lahko kupite za datum, ko vam aktualna poteče.

Kilometrina 2024

Veljavnost e-vinjet – bodite pozorni pri nakupu e-vinjete na fizičnem prodajnem mestu

Če e-vinjeto kupujete na fizičnem prodajnem mestu, je priporočljivo, da po nakupu shranite potrdilo o nakupu e-vinjete ter še enkrat preverite vse podatke. Dars sicer priporoča nakup v spletni trgovini. V tem primeru namreč prejmete potrdilo o nakupu na e-mail oz. v vaš e-vinjetni račun. Registrirani uporabniki lahko v svojem računu izberejo tudi opcijo, da veljavnost e-vinjet preverijo na ta način, da se jim pošlje obvestilo po elektronski pošti ali preko SMS sporočila.

Prispevki za popoldanski s.p. za 2024

Veljavnost e-vinjet – pazljivo pri vnosu podatkov!

Pri Darsu opozarjajo še, da naj bodo uporabniki pri nakupu pozorni na pravilnost podatkov. In to ne glede na to, ali e-vinjeto kupujejo v spletni trgovini ali na fizičnem prodajnem mestu (ko podatke v sistem vnese prodajalec). Posebna pozornost je potrebna pri registrski označbi, državi registracije, cestninskem razredu, vrsti e-vinjete ter pri podatku za veljavnost e-vinjete oz. datumu začetka veljavnosti.

Potrebujete termin za registracijo s.p. ali d.o.o.? Pišite nam na data@data.si ali nas pokličete na 01/600-1530!

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja