Go to Top

Izračun dohodnine: Koliko denarja vam bo v letih 2016 in 2017 podarila vlada?

Za vse, ki želite preveriti, kaj vam bo prinesla napovedana sprememba dohodninske lestvice v letih 2016 in 2017, smo ob letošnjem pripravili tudi informativni izračun dohodnine za prihodnji dve leti.

Izračun dohodnine 2016

Kot smo že pisali v prispevku Prihodnje leto dohodnina za srednji razred ugodnejša, je vlada RS napovedala, da bo v letih 2016 in 2017 z novelo Zakona za uravnoteženje javnih financ spremenila mejo med drugim in tretjim dohodninskim razredom. Dvignila jo bo iz 18.960,28 evra na 20.400 evrov, sprememba pa bo vplivala predvsem na t. i. srednji razred.

Izračunajte si, kaj bo sprememba dohodninske lestvice pomenila za vas!

Klikni in deli

Zato smo v podjetju Data d. o. o. pripravili kalkulator za izračun dohodnine, s katerim si lahko izračunate, kaj bo sprememba pomenila za vas. Vanj vnesite prihodke za leto 2015 in nato primerjate, kaj za vas pomeni napovedana sprememba v primerjavi s tem letom.

izračun dohodnine

V kalkulator morate vnesti obdobje prihodkov (število mesecev), bruto plačo v teh mesecih, regres, plačane prispevke in akontacije ter koliko vzdrževanih družinskih članov boste uveljavljali kot davčno olajšavo.

Kalkulator za izračun dohodnine vam bo, če boste to označili, nato sam izračunal, koliko vračila ali plačila lahko pričakujete v letih 2016 in 2017, če bodo tudi olajšave ostale enake kot so letos.

izobraževanje

Zaključna bilanca za leto 2019

Vodite sami svoje knjigovodstvo? Sami si lahko naredite tudi svojo bilanco stanja in izkaz uspeha, saj vam na naši delavnici predstavimo vse postavke in vas vodimo čez celoten postopek izdelave dokumentacije, ki jo morate oddati po koncu poslovnega leta.

Več informacij

Primer:

Če nekdo zasluži mesečno bruto 2.400 evrov oziroma neto 1.510,63 evra, sodi v skupino zavezancev za plačilo dohodnine, na katere bi naj sprememba najbolj vplivala. Gre za zaposlene, ki zaslužijo približno 1,5-kratnik povprečne slovenske neto plače. Tak zavezanec bo moral, če nima olajšav, pri obračunu dohodnine za letošnje leto doplačati (glede na naš informativni izračun plače in informativni izračun dohodnine) predvidoma 324,11 evra, v letih 2016 in 2017 pa 189,3 evra. To na mesec pomeni 11,2 evra prihranka.

Izračun je zgolj informativen in ne pomeni nujno, da bo taka tudi vaša končna dohodninska napoved.

Izobraževanja Data

Ste podjetnik? Iščete nova znanja, informacije s področja podjetništva?

Nudimo širok nabor seminarjev in delavnic pred, med in po registraciji podjetja.

Preverite seznam

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja