Go to Top

Za usposabljanje osebe z mednarodno zaščito delodajalcem 1.500 evrov

Delodajalci, vas zanima usposabljanje osebe z mednarodno zaščito? Javno povabilo Zavoda RS za zaposlovanje, na podlagi katerega se lahko osebe z mednarodno zaščito usposabljajo na delovnem mestu, se po novem izvaja vse do septembra prihodnje leto.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Kako izbirati kandidate za zaposlitev in kakšne so vaše formalne obveznosti pri tem?

Več informacij

Javno povabilo delodajalcem omogoča, da brezposelne osebe z mednarodno zaščito spoznajo v konkretni delovni situaciji in jih usposobijo za predvideno delovno mesto.

Usposabljanje traja šest mesecev, udeleženci pa naj bi se praviloma usposabljali polni delovni čas. Delodajalci jim morajo zagotoviti mentorja, ki lahko hkrati usposablja največ dve osebi, če se ti dve uvajata na podobnem delovnem mestu.

Zavod bo delodajalcem povrnil upravičene stroške za izvedeno usposabljanje osebe z mednarodno zaščito, in sicer 1.500 evrov na osebo. Udeležencem pa bo izplačan dodatek za aktivnost in za prevoz.

Če iščete nov kader, vam lahko svetujejo tudi strokovnjaki podjetja Data. Preverite ponudbo za kadrovsko svetovanje, ali se udeležite brezplačnih seminarjev Funkcije za podjetnike in Podjetnik sem – kaj pa zdaj?. Na njih boste spoznali vaše formalne obveznosti glede zaposlovanja delavcev.

Prijava na izobraževanje

Kako se delodajalci prijavijo?

osebe z mednarodno zaščitoPonudbo za usposabljanje osebe z mednarodno zaščito lahko predložijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije. S pogodbo o zaposlitvi morajo imeti zaposleno vsaj eno osebo.

Na javnem povabilu pa lahko sodeluje tudi samozaposlena oseba, ki nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi pri drugem poslovnem subjektu za več kot polovico polnega delovnega časa. Pogoj za uspešno kandidiranje so tudi poravnane vse obveznosti do Finančne uprave RS (FURS).

Ponudbo oziroma prijavo delodajalec predloži na območno enoto Zavoda za zaposlovanje, kjer ima sedež. Na zavodu bodo skupaj z delodajalcem ugotovili, ali je predvideni program usposabljanja primeren za osebe z mednarodno zaščito, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih.

Povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, a najdlje do 28. septembra 2018, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb.

Prijava na izobraževanje

Uveljavljanje stroškov za usposabljanje osebe z mednarodno zaščito

Povračilo upravičenih stroškov delodajalec uveljavlja v skladu s pogodbo o izvedbi usposabljanja, ki jo pred tem sklene z zavodom. Na tej podlagi so mu povrnjeni naslednji stroški:

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

  • strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca

Mesečni strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca znaša 250 evrov, kar za šest mesecev pomeni skupaj 1.500 evrov.

  •  strošek predhodno opravljenega zdravniškega pregleda za udeleženca

Več informacij je na voljo v javnem povabilu.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja