Go to Top

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil javno povabilo, ki bo osebam z mednarodno zaščito omogočilo usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Podjetniki, že imate osebno izkaznico vašega podjetja?

Več informacij

Kdo so osebe z mednarodno zaščito?

Za mednarodno zaščito ali azil lahko zaprosi tujec ali oseba brez državljanstva, ki meni, da je v matični državi sistematično preganjan, zaradi svojega političnega prepričanja ali zaradi svoje verske, rasne, narodnostne ali etnične pripadnosti.

 Prav tako lahko za mednarodno zaščito zaprosi, kdor meni, da bi bila ob vrnitvi v matično državo ogrožena njegovo življenje ali svoboda oziroma bi bil lahko izpostavljen mučenju  ali nečloveškemu ravnanju ali kaznovanju.

Zakon o mednarodni zaščiti določa dve obliki mednarodne zaščite, in sicer status begunca in subsidiarno zaščito (Vir: MNZ).

Prijava na brezplačno izobraževanje

mednarodno zaščito

Osebe z azilom bodo lahko vključene v delo!

Osebe z mednarodno zaščito  se bodo lahko udeležile šestmesečnega usposabljanja in si tako odprle pot do delovne in družbene vključenosti in do boljših zaposlitvenih možnosti, pišejo na ZRSZ.

Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko oddajo ponudbo na javno povabilo do porabe sredstev, najkasneje do 29. septembra 2017.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo (5. poglavje).

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe mednarodno zaščito poteka šest mesecev, brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja. Pred začetkom se sklene pogodba o vključitvi v program in opravi predhodni zdravniški pregled. Delodajalci morajo udeležence v času usposabljanja obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu.

Delodajalec dobi 250 evrov na udeleženca

Za izvedeno usposabljanje ZRSZ delodajalcem povrne 250 EUR za udeleženca. Udeleženci usposabljanja na delovnem mestu prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja