Go to Top

Urnik izvajanja plačilnih transakcij med božično-novoletnimi prazniki

Preverite urnik prejema in izvajanja plačilnih transakcij med božično-novoletnimi prazniki pri večini bank po državi. Vsaka banka sicer določi svoj urnik plačilnih transakcij, zato za podrobnejše roke transakcij preverite podatke na spletni strani želene banke.

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Ste sveži normiranec in niste povsem prepričani kakšne so vaše obveznosti?

Več informacij

Kako se bodo izvajala kreditna plačila?

izvajanja plačilnih transakcijDomače plačilne transakcije bodo v petek, 23. decembra 2016, in v petek, 30. decembra 2016, večinoma potekale nespremenjeno.

Plačilni nalogi, ki bodo oddani izven rednih urnikov, pa bodo prevalutirani v naslednjih dneh (večinoma en dan po dela prostem dnevu).

Prijava na izobraževanje

Preberite tudi:

Čezmejne plačilne transakcije

Urnik prejemanja plačilnih nalogov večinoma ostaja nespremenjen.

Čezmejna plačila v evrih, oddana na obrazcu UPN/SEPA, bodo večinoma izvedena še isti dan, plačila, oddana na ostalih obrazcih in v drugih valutah, pa v naslednjih dneh.

Prijava na izobraževanje

Preverite urnik prejema in izvajanja plačilnih transakcij med božično-novoletnimi prazniki pri večini bank po državi.

Klikni in deli

Direktne obremenitve SEPA

Direktna obremenitev je plačilna storitev, pri kateri prejemnik plačila na podlagi plačnikovega soglasja odredi plačilno transakcijo za obremenitev plačnikovega plačilnega računa.

Direktna obremenitev SEPA (SDD) je plačilna storitev, ki se izvaja po pravilih delovanja ene izmed shem SDD, med udeleženci s plačilnimi računi pri ponudnikih plačilnih storitev, ki so pristopili k ustrezni shemi za direktno obremenitev SEPA.

Direktna obremenitev SEPA je namenjena tako enkratnim plačilom kot tudi plačevanju ponavljajočih se (periodičnih) obveznosti v evrih. Shemi SDD omogočata izvajanje direktnih obremenitev SEPA vsak bančni delovni dan, nista omejeni na nacionalno območje, ne omejujeta namena direktne obremenitve, prinašata pa tudi ugodnejše roke za predložitev podatkov ponudniku plačilnih storitev za direktne obremenitve SEPA s strani prejemnika plačil.

Datume zadnjega pošiljanja podatkov za domače in čezmejne direktne obremenitve SEPA za zagotavljanje datuma valute v delovnih dneh med prazniki preverite pri izbrani banki!

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja