Go to Top

Trajnostni razvoj

Trajnostni razvoj lahko podjetja vključijo v svoje poslovne procese, storitve in izdelke. S tem poskrbijo, da je trajnostni razvoj eden ključnih sestavnih delov strateške usmeritve podjetja. Ne glede na to ali imate ustanovljen d.o.o. ali s.p., na ta način pripomorete k ohranjanju čiste narave in okolja.

Obračunajte si plačo z brezplačnim kalkulatorjem

Kaj je trajnostni razvoj

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Trajnostni razvoj kot cilj se je sprva pojavil na področju varovanja okolja, zaščite narave in naravnih virov. Kasneje se je razumevanje koncepta razširilo na področje gospodarstva in na socialno področje. Kazalo napredka skozi paradigmo trajnostnega razvoja merimo torej na vseh treh področjih. Trajnostni razvoj govori tudi o nujnosti ohranjanja zdravega okolja in naravnih virov za prihodnje generacije.

Preberite še o dodatku za delovno dobo!

Sredstva, namenjena za trajnostni razvoj

Trajnostni razvoj Vlada RS vzpodbuja s finančno podporo, namenjeno planinski in rekreacijski infrastrukturi. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko bo nudila finančno podporo za »Javni razpis za podporo planinski in rekreacijski infrastrukturi«. Za javni razpis v višini 5 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,5 milijona evrov.

Prepustite računovodske obveznosti našim računovodskim strokovnjakom.

Kaj bo predmet investicije v trajnostni razvoj

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij za povečanje snovne in energetske učinkovitosti ter rabe obnovljivih virov energije v planinskih kočah, zavetiščih, bivakih in planinskih učnih središčih. Namen javnega razpisa je spodbuditi poslovanje, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja, zmanjšati rabo energije in snovi ter spodbuditi ukrepe za rabo obnovljivih virov energije v planinskih objektih.

Vas zanima še: Regres za upokojence 2021?

Kdo se lahko prijavi na razpis

Na razpis se bodo lahko prijavili lastniki ali najemniki planinskih objektov, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in uvajajo ukrepe za učinkovito ravnanje z viri.

Pravni nasvet

Objava razpisa

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo razpis objavilo predvidoma v petek, 9. aprila 2021.

Za vas spremljamo aktualno dogajanje in novosti s področja podjetništva – ostanite na tekočem:

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja