Go to Top

Študenti- oddajte vlogo za enkratni solidarnostni dodatek!

Študenti- oddajte vlogo za enkratni solidarnostni dodatek! - Data d.o.o.

Študenti morate za enkratni solidarnostni dodatek za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa, oddati vlogo na portalu e-Uprava! Dodatek znaša 150 evrov, a za pridobitev tega zneska morate biti upravičeni! V naslednjem paketu zakonov se napoveduje  tudi dodatek za izredne študente.

Informativni izračun plače

Želite postati podjetnik? Podjetje Data d.o.o. nudi vse kar potrebujete na enem samem mestu!

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

Pri podjetju Data d.o.o. Vam nudimo vse kar potrebujete za registracijo podjetja in poslovanje po registraciji – od računovodskih storitev, davčnega ali pravnega svetovanja. Pri nas lahko dobite svetovanje glede dohodnine, plače ali obdavčitve iz naslova delovno-pravnih pogodb.

 

Pišite na data@data.si za ponudbo naših storitev!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Upravičeni le študenti, ki študirate redno!

Trenutno veljaven zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo določa, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka upravičeni višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javno veljavnih rednih študijskih programih v Republiki Sloveniji.

Študenti morate za prejem dodatka imeti hkrati tudi stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Dodatka ne bo potrebno vračati če ne boste zaključili šolskega leta uspešno. Za solidarnostni dodatek se ne odvede akontacija dohodnine.

Kaj drugi korona paket prinaša samozaposlenim?

Datum prvega izplačila bo predvidoma 30. aprila! Ostalim bodo nakazali znesek sproti.

Izredni študenti naj bi prišli na vrsto v naslednjem zakonu. Do dodatka niso upravičeni dijaki ali osnovnošolci. Ob izpolnitvi ostalih pogojev ste upravičeni do dodatka,  četudi ste trenutno na mednarodni izmenjavi Erasmus+ kot tudi, če ste tuji državljan. V kolikor pavzirate oziroma redno študirate na tujem visokošolskem zavodu, potem niste upravičeni do dodatka.

Izračun: KRIZNI DODATEK

Uporabniki so občutili motnje pri delovanju portala e-Uprava

Četudi portal e-Uprave trenutno morda ne deluje, rok za oddajo dodatka ne zastara. Tako boste lahko oddali vlogo tudi kasneje!

Študenti za enkratni solidarnostni dodatek  v portalu e-Uprava izpolnijo vlogo z osebnimi podatki, vključno  z naslovom, davčno številko, EMŠO in tekočim računom pri banki v Republiki Sloveniji.  Iz menija boste morali izbrati svoj študijski program. Pri vnosu morate poskrbeti za pravilnost in resničnost podatkov.

Izplačujete minimalno plačo? Preverite izračune Mega zakona!

DATA d.o.o. 

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja