Go to Top

Ste si že izbrali svojega dimnikarja, ki bo vaš dimnik ometal vsaj eno leto?

Ste si že izbrali svojega dimnikarja, ki bo vaš dimnik ometal vsaj eno leto? Če svojega dimnikarja ne izberete do 30. junija 2017, se šteje, da ste izbrali izvajalca, ki je na dan 31. decembra 2016 opravljal državno gospodarsko javno službo izvajanja čiščenja kurilnih naprav in dimnih vodov.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Znajo vaši delavci pravilno ravnati v primeru dima na delovnem mestu?

Več informacij

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je, tako kot narekuje Zakon o dimnikarskih storitvah (ZDimS), sprejetega jeseni lansko leto, objavilo seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev, ki ga bodo sproti dopolnjevali. Dostopen je v povezavi sporočila za javnost.

Prijava na usposabljanje

Uporabniki dimnikarskih storitev lahko najkasneje do 30. junija 2017 izberejo dimnikarsko družbo za opravljanje storitev na njihovi kurilni napravi, za obdobje najmanj 12 mesecev.

svojega dimnikarja

Objava seznama hkrati pomeni, da lahko dimnikarske storitve odslej opravljajo zgolj še družbe s pridobljenim dovoljenjem po ZDimS, izvajajo pa dimnikarji s pridobljeno licenco, torej družbe in dimnikarji z objavljenega seznama, pišejo v sporočilu za javnost.

Določene bodo najvišje cene storitev

Spomnimo, dimnikarji bodo skladno z novim zakonom svoje delo lahko opravljali kjer koli, a omejitve pri njihovem delu ostajajo. Ostaja tudi obveznost lastnikov malih kurilnih naprav. Več v Dimnikarji odslej z licenco in brez geografske omejitve delovanja in Dimnikar tudi iz Beltincev v Koper, če želite.

Gre za najbolj opazno spremembo zakona, ki prinaša možnost izbire dimnikarske družbe z vsemi koristmi konkurenčnega trga, za uporabnike prijaznejšo izvajanje storitev ter cenovno konkurenčnost, saj bodo določene najvišje dovoljene cene storitev. Nadzor nad njimi bo opravljala tržna inšpekcija.

Nadzor se bo izvajal tudi nad področjem varstva okolja, požarne varnosti in človekovega zdravja. Tega bodo opravljale pristojne inšpekcije.

Prijava na usposabljanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja