Go to Top

Ste se greli na račun sosedov? Začel je veljati nov pravilnik o delitvi stroškov za toploto!

V soboto je začel veljati Pravilnik o delitvi stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah. Novega je to, da bodo odslej stroške plačevala vsa stanovanja, tudi tista, ki so doslej imela zaprte radiatorje in se grela “na račun” sosednjih stanovanj. Pravilnik naj bi zagotovil bolj pravično delitev stroškov – minimalni račun bo pri 40 odstotkih povprečne porabe.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Se spogledujete s podjetništvom? Brezplačno se pozanimajte o vseh postopkih med, pred registracijo in po registraciji podjetja!

Več informacij

Porabniški delež se bo dvignil na 40 odstotkov

delitvi stroškovPorabniški delež se bo tudi v stanovanjih z zaprtimi radiatorji iz 0 dvignil na 40 odstotkov povprečja na kvadratni meter. Končni delež stroška za ogrevanje stanovanja z zaprtimi radiatorji snaj bi se gibal med 50 in 70 odstotki povprečja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prilagojen pravilnik bo omogočil bolj pravično delitev stroškov za ogrevanje predvsem v primerih pretiranega varčevanja in nesorazmerno visokih porab izkazanih z delilniki ter preprečil morebitne zlorabe. Omenjeni primeri so se tudi doslej pojavljali le v posameznih primerih, zato pri veliki večini stavb, kjer se je toplota korektno rabila in obračunavala, ne bo nobenih bistvenih sprememb, pišejo na Ministrstvu za infrastrukturo (MZI).

Nov Pravilnik o delitvi stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah onemogoča zlorabe in nepravičnosti na račun varčevanja z energijo.

Klikni in deli

Prilagojen pravilnik odpravlja negotovost pri stanovalcih glede načina izračuna porabniških deležev (po delilnikih ali ogrevani površini), onemogoča zlorabe in nepravičnosti, ki so v zadnjem letu lahko tudi odvračale od varčevanja z energijo. Stanovalci bodo bolj motivirani, da svoja stanovanja vsaj minimalno ogrevajo in posledično ne povzročajo škode sosedom, še pišejo na MZI.

Vsa vprašanja in odgovore ter spremenjeni pravilnik si lahko pogledate tukaj.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja