Go to Top

Ste opustili šolanje ali niste zaposleni? Pridite na PUM-O!

Mladi od 15. do 26. leta, ki so opustili šolanje, niso dokončali srednje šole in niso zaposleni, po novem lahko obiskujejo program PUM-O: projektno učenje mlajših odraslih. Program spodbuja aktivnost, razvoj sposobnosti in pridobivanje novega znanja, sledi pa vrnitev v šolo ali iskanje zaposlitve.

Že ptički čivkajo, da na DATI lahko registrirate podjetje, katerega poslovna dejavnost je lahko vaš hobi ali super poslovna ideja. 

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Samozaposlitev je ena izmed oblik zaposlitve. Tako kot vsaka stvar, prinaša prednosti in slabosti. Jih že poznate?

Več informacij

V program PUM-O se lahko vključijo mladi od 15. do dopolnjenega 26. leta starosti, ki so opustili šolanje, niso dokončali srednje šole in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. 

PUM-O v dvanajstih večjih krajih po državi

Prve vključitve v PUM-O že potekajo v Celju, Radovljici, Škofji Loki, Ljubljani in Ajdovščini, od junija dalje pa bodo vključitve možne tudi v Kopru, Mariboru, Murski Soboti, Tolminu, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Slovenj Gradcu. To pomeni skupaj v dvanajstih večjih krajih po Sloveniji.Vse informacije v zvezi s programom dobite pri vašem osebnem svetovalcu na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ).

Pridite na brezplačen seminar o samozaposlitvi! Na DATI vemo, kaj je za vas najboljše!

Program PUM-O je sestavljen iz treh izobraževalnih modulov: karierno načrtovanje in oblikovanje poklicne identitete, splošna poučenost ter osebnostna rast in oblikovanje trajnostnih življenjskih slogov. Učenje v PUM-U poteka v učnih projektih, z medsebojnim prepletanjem vsebin iz posameznih modulov, v povezavi z lokalnim okoljem in aktualnimi potrebami udeležencev.PUM-O

Program PUM-O je nastal na Andragoškem centru Slovenije (ACS), na pobudo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Pri tem so izhajali iz izkušenj javnoveljavnega programa neformalnega izobraževanja PUM, ki je bil razvit pred več kot 15 leti.

Program PUM-O je za vse tiste, ki ste opustili šolanje ali iščete zaposlitev!

Klikni in deli

Več informacij najdete tukaj, več o spodbudah zaposlovanja mladih pa smo pisali tukaj.

Ste že popolnoma prepričani, da je samozaposlitev za vas prava izbira? Nikar ne oklevajte, spoznajte Datine strokovnjake in jim pišite na data@data.si ali pokličite na 01 600 15 30!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja