Go to Top

Stavka – na večini upravnih enot vse dni v tednu

Stavka bo potekala na večini upravnih enot. Na 34 od 58 upravnih enot nameravajo zaposleni do izpolnitve zahtev stavkati vse dni v tednu in ne več zgolj ob sredah kot do sedaj. Razmišljate o odprtju podjetja? Obrnite se na svetovalce podjetja DATA. Lahko nas pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Opozorilna stavka od januarja

Enodnevni opozorilni stavki sedmih upravnih enot novembra lani je konec januarja letos sledila stavka, ki se ji je v treh dneh pridružilo 41 od skupno 58 upravnih enot.

V stavki, ki je bila doslej omejena na srede so sodelovale skoraj vse upravne enote. Z vladno stranjo v pogajanjih niso dosegli napredka, zato so se na večini upravnih enot odločili, da stavka odslej ne bo več omejena le na srede. Sedaj bo trajala vse do izpolnitve stavkovnih zahtev.

Izračun plače

Zaostritev stavke – katere naloge bodo opravljale upravne enote?

Naloge, ki jih bodo upravne enote opravljanje med stavko – tudi med stavko bo mogoče dobiti nove osebne dokumente, mogoči bodo vpisi v registre, omogočena bo izvedba vseh volilnih opravil, zagotovljeno bo nemoteno posredovanje podatkov iz uradnih evidenc.

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Ustanovitev podjetjaPrispevki za s.p. za 2024

Zaostritev stavke – kako bo z gradbenimi dovoljenji?

Gradbena dovoljenja bodo izdana v postopkih, ki že potekajo in v katerih sta od vložitev dovoljenja z roki pogojeni državno in evropsko financiranje, omogočena bo tudi izdaja uporabnih dovoljenj.

Prispevki za popoldanski s.p. za 2024

Kje ne stavkajo? Kje stavkajo omejeno? Koliko jih je zaostrilo stavko?

Odločitev o zaostritvi stavke so po zadnjih informacijah sprejeli na 34 upravnih enotah. Na 15 upravnih enotah se jim pri stavki nameravajo pridružiti ob sredah. Poleg treh upravnih enot, ki v stavki od vsega začetka niso sodelovale, pa je še šest takšnih, kjer so prekinili stavkovne aktivnosti. Informacije o tem, na katerih upravnih enotah poteka stavka, so objavljene na straneh posameznih upravnih enot.

Seznam upravnih enot, ki stavkajo si lahko ogledate tukaj.

Prijavite se na e-novice

Oznake

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja