Go to Top

Stanovanjski sklad bo do 2026 zgradil več kot 1200 stanovanj!

Stanovanjski sklad pridobil nepovratna sredstva

Stanovanjski sklad RS namerava do leta 2026 zgraditi 1244 javnih najemnih stanovanj. Uspešen je bil pri pridobivanju nepovratnih sredstev okoljskega ministrstva ter posojila Razvojne banke Sveta Evrope v skupni vrednosti 108,25 milijona evrov.

Odprtje s.p. je hitro in enostavno na DATA točki! Pišite na data@data.si.

Stanovanjski sklad RS želi do 2025 razpolagati z 10 tisoč stanovanji

Stanovanjski sklad RS ima cilj, da bi do leta 2025 razpolagal z 10.000 najemnimi stanovanji. K temu bodo pripomogla tudi pridobljena finančna sredstva. Na javnem razpisu ministrstva za okolje in prostor so pridobili 38,25 milijona evrov nepovratnih sredstev. Ta sredstva bo stanovanjski sklad porabil za izgradnjo 714 javnih najemnih stanovanj. Te bodo na 11 lokacijah v petih statističnih regijah do konca leta 2024. Od tega bo 136 oskrbovanih stanovanj (skoraj 20 odstotkov vseh). Pri vseh projektih je zagotovljeno tudi deset odstotkov stanovanjskih enot za funkcionalno ovirane osebe.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je sploh drugače?

Stanovanjski sklad in sredstva CEB

S sredstvi (70 milijonov evrov) Razvojne banke Sveta Evrope (CEB) bodo do leta 2026 zgradili 912 javnih najemnih stanovanj v sedmih statističnih regija. Od tega bo 58 oskrbovanih stanovanj in 10 % stanovanj za gibalno ovirane. Za določene projekte se sredstva iz načrta za okrevanje in CEB-a tudi prekrivajo. S skupnimi sredstvi bo zgrajeno 1244 najemnih stanovanj na 18 lokacijah v devetih statističnih regijah. Mimogrede, preberite tudi, da so predvidene nove spremembe obdavčitve najemnin!

Prijavite se na seminar Sobodajalec ali s.p.!

Stanovanjski sklad – javna najemna služba manj uspešna od pričakovanj

Je pa stanovanjski sklad nekoliko manj uspešen pri zastavljeni ciljih glede javne najemna službe. Spomnimo, v začetku leta se je vzpostavila javna najemna služba, s katero stanovanjski sklad omogoča lastnikom stanovanj, da preko javne najemne službe oddajo stanovanja v najem. A ta projekt je manj uspešen od pričakovanj. Do nedavnega so namreč podpisali štiri pogodbe za najem, dve pa sta v fazi podpisa. Aktualne ponudbe sklada lahko najdete na tej povezavi.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja