Go to Top

Sporazum o nerazkritju informacij

Sporazum o nerazkritju informacij je v tujini precej razširjen pravni dokument med poslovnimi partnerji. Kako pa je s podpisovanjem tega sporazuma pri nas?

Se poigravate z idejo o svojem poslu?

Na SPOT točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

 

Domislili ste se fantastičnega posla in si našli primernega poslovnega partnerja. Ker se poznata že iz otroških let, ste se o vaši ideji in o izpeljavi celotnega posla pogovarjali precej neformalno. Da bi podpisali sporazum o nerazkritju informacij in se v tem sporazumu seveda tudi ustrezno zaščitili, še pomislili niste. Vaš znanec pa je bil korak pred vami in je vašo idejo že prodal naprej. Žal vam ne preostane drugega, kot da se s tem sprijaznite. Zelo težko boste namreč dokazali, da je bila v resnici to vaša ideja, ki vam jo je ukradel.

Informativni izračun dohodnine

Zgoraj opisani situaciji, ki vas lahko zelo drago stane, se lahko izognete s podpisom dogovora oziroma sporazuma, v katerem osebo, ki ji razkrivate zaupne podatke, zavežete k varovanju vseh zaupanih ji podatkov. Sporazum o nerazkritju informacij je zato potrebno podpisati preden začnete naslovniku razkrivati kakršnekoli informacije, ideje, zamisli ali podatke.

Sporazum o nerazkritju informacij

Sporazum o nerazkritju informacij ne sme biti sam sebi namen

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Na spletu kroži vrsta osnutkov in vzorcev sporazumov o nerazkritju informacij. Vendar slepo uporabiti enega od vzorcev še nikakor ne pomeni, da ste svojo idejo ustrezno zaščitili. V sporazumu morate predvsem zelo natančno definirati zaupne vsebine, ki jih nasprotna stran ne sme razkriti ali zlorabiti. Prav tako je nujno pravilno in pravno veljavno opredeliti morebitne posledice neupravičenega razkritja ali zlorabe zaupnih informacij.

Informativni izračun dohodnine

Pravniki pravne službe DATA d. o. o. redno pripravljajo sporazume o nerazkritju informacij, s katerimi pomagajo podjetjem, podjetnikom in bodočim podjetnikom zaščititi svoje ideje. Investicija v strokovno pripravo ustreznega sporazuma je namreč zanemarljivo majhna v primerjavi s poslovno škodo, ki jo lahko utrpite brez ustrezne zaščite. Če se želite tudi vi ustrezno zaščititi, nas kontaktirajte na telefon 01 6001 526 ali nam pišite na elektronski naslov data@data.si. Za vas lahko pripravimo sporazum o nerazkritju informacij in vam svetujemo, kako se ustrezno zaščititi.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja