Go to Top

Soglasje med vlado in podjetjem Uber najkasneje do konca letošnjega leta!

Pismo o nameri med podjetjem Uber in Ministrstvom za javno upravo RS (MJU) se je zgodil med obiskom vladnega dela delegacije v ZDA. S tem podpisnika soglašata, da si bosta skupaj prizadevala za podpis memorandum v najkrajšem mogočem času, vendar najkasneje do konca leta 2016. 

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden se vržete v podjetništvo, pridite po brezplačni nasvet!

Več informacij

Z memorandumom o soglasju bo vzpostavljeno partnerstvo, namenjeno spodbujanju razvoja sodelovalnega in digitalnega gospodarstva, še posebej na področju urbane mobilnosti. Poleg kibernetske varnosti je bil osrednji namen obiska ureditev delovanja modelov sodelovalnih ekonomij v pravnem redu evropske države.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Evropska komisija je sicer vse države članice spodbudila k posodobivi zakonodaje, s katero bi omogočile razvoj poslovnih modelov sodelovalnega gospodarstva. Številne evropske države in mesta so tako že sprejele oziroma so v fazi sprejemanja pravnih okvirov za deljene prevoze, ki zagotavljajo varnost, ustvarjajo nove priložnosti za delo in spodbujajo inovacije, pišejo na MJU.

Soglasje med vlado in podjetjem Uber najkasneje do konca letošnjega leta!

Klikni in deli

UberPodjetje Uber spreminja koncept urbane mobilnosti v več kot 500 mestih po svetu, tudi v 21 članicah EU, še pišejo. Ta možnost prevoza je varna, zanesljiva in cenovno dostopna ter prinaša večjo možnost izbire med potrošnike, ki si skrajšajo čas čakanja prevoza in imajo možnost kakovostnejše izbire le tega.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Njihove storitve, še dodajajo, učinkovito dopolnjujejo sistem javnega potniškega prevoza in zmanjšujejo potrebo po zasebnem lastništvu avtomobilov, kar je ključno za razvoj zelenih in pametnih mest prihodnosti. “Uberjeva platforma tako prinaša bolj dostopen, zanesljiv in udobnejši prevoz, kar so prednosti hitro rastočih turističnih destinacij, kakršna je tudi Ljubljana”, ki se ponaša z nazivom Zelena prestolnica Evrope 2016.

Vir: Ministrstvo za javno upravo, Pismo o nameri

Preberite tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja