Go to Top

Semenski kapital »SK75« in »SI-SK« … do 1.250.000 evrov financiranja za startup-e!

Semenski kapital SK75 in SI-SK… do 1.250.000 evrov financiranja za startup-e!

Semenski kapital je ponovno na voljo v obliki konvertibilnega posojila, ki ga organizirata Slovenski podjetniški sklad (SPS) skupaj s Skladom skladov SID banke. Semenski kapital bo na razpolago mladim in inovativnim podjetjem, ki so v začetni fazi življenjskega cikla. Vas zanima podjetništvo in bi radi ustanovili podjetje?

Informativni izračun plače

Oblika financiranja je lastniška oz. »kvazi-lastniška«. Za prvo fazo je razpisano skupaj 1.250.000 evrov sredstev, za slednjo 750.000 evrov sredstev.

Potrebujete davčno ali pravno svetovanje glede razpisa ali kaj podobnega?

…potem je podjetje Data d.o.o. na voljo Vam za prav to. Opišite nam Vašo situacijo in vprašanja na data@data.si in poslali Vam bomo neobvezujočo ponudbo za pravno svetovanje ali davčni nasvet!

Semenski kapital v okvirih razpisa »SK75«

Semenski kapital v okviru razpisa »SK75« je na voljo mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom rasti in kreiranja novih delovnih mest. Razpis omogoča pridobitev semenskega kapitala v višini 75.000 EUR v obliki konvertibilnega posojila. Podjetja, ki kandidirajo, so morala že potrditi obstoj problema s prototipom in bi v okviru razpisa rada pridobila nova investicijska sredstva za testiranje funkcionalnosti prototipa in nadaljnji razvoj produkta.

Pravni nasvet

»SK75« - kdo je lahko upravičenec za semenski kapital?

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

Upravičenci za financiranje s to obliko semenskega kapitala so lahko mikro ali mala podjetja. Ta morajo biti organizirana kot družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), so med 12 mesecev in 5 let starosti, imajo dokončan razvoj produkta ali storitve in preizkušenega na prvih strankah, so realizirali prve prihodke, imajo sedež v RS in vsaj enega zaposlenega družbenika za polni delovni čas.

 

Javni razpis in poziv si lahko preberete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

»SI-SK« - semenski kapital za tiste s neodvisnimi zasebnimi investitorji … do 600.000 evrov investicij…

Tudi tisti, ki že imajo svoje podjetje in so že pridobili investicijo neodvisnega zasebnega investitorja lahko pridejo do dodatnih sredstev – v obliki so-investiranja z zasebnimi investitorji »SI-SK«. Slovenski podjetniški sklad Vam ponuja od 100.000 do 600.000 evrov direktnega kapitalskega vložka. Za tiste, ki imajo korporacije za soinvestitorje, pa sklad ponuja celo od 200.000 do 600.000 evrov direktnega kapitalskega vložka.

»SI-SK« - kdo je lahko upravičenec za semenski kapital?

Tudi tu gre za semenski kapital, ki je podeljen mikro in malim podjetjem organiziranih v obliki družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), starih med 6 mesecev in 5 let, z vsaj enim zaposlenim družbenikom (za polni delovni čas), ki že ustvarjajo prihodke iz dejavnosti in imajo sedež podjetja v RS. Zahtevano je tudi, da so že so pridobila investicijo neodvisnega zasebnega investitorja vsaj v višini vrednosti investicije Slovenskega podjetniškega sklada. Minimalno 100.000 EUR kadar je zasebni investitor poslovni angel, skladi zasebnega kapitala ali podjetja v lasti poslovnih angelov oz. minimalno 200.000 EUR kadar je zasebni investitor korporacija.

Javni razpis in poziv si lahko preberete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Kdaj je rok za prijavo za semenski kapital?

Rok za oddajo prijave za pred-selekcijski postopek za semenski kapital je 5.9.2019 do 23:59 ure. Pred tem datumom se tudi vrstijo predstavitveni dogodki v Ljubljani, Mariboru in v Novi Gorici. Več informacij in oddajo prijave lahko oddate na spletni strani prijave.startup.si.

Potrebujete pravni nasvet za podaljšanje pogodbe o zaposlitvi? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali pa jim pišite na data@data.si.

DATA d.o.o.

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja