Go to Top

Se vam je v tujini utrnila ideja za posel?

Se vam je v tujini utrnila ideja za posel? Izpostavljamo nekaj idej, ki jih lahko po vzoru iz tujine izvajate pri nas. A še prej vam svetujemo, da vašo idejo tudi preverite, kako se bo odzvala na slovenskem trgu.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi z vašo idejo lahko prodrli na slovenski trg?

Več informacij

Obisk ali bivanje v tuji deželi človeku, čeprav se mora sliši klišejsko, odpre oči. Spozna, kako je bivati na svojem, skrbeti zase, spoznava tujo kulturo, doživlja vzpone in padce, obkrožen s tujimi ljudmi. Nekaterim tuja kultura zleze tako globoko pod kožo, da si jo, vsaj delček, želijo prenesti na svoje domače ozemlje. Pa je to mogoče?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Z namenom preverjanja ideje, ki jo dobite za vaš potencialni posel, smo na Dati pripravili brezplačni seminar Zasluži seminar s hobijem in idejo.

Tam boste dobili informacije, kaj je pomembno, preden se lotite podjetništva, kako zasnovati in oblikovati idejo, slišali boste tudi nekatere dobre prakse, ko so podjetniki iz hobija razvili svoj posel. Preverite, če vam vaša ideja, ne glede na to, kako “noro” se sliši, lahko obeta enkratno poslovno priložnost!

tujina

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ne rabite si razbijati glave in ugotavljati, kakšnega velikega projekta bi se lotili. Včasih ideje pridejo zelo spontano, velikokrat tudi čez čas, ko že nekoliko pozabimo na to, kaj smo želeli. Pri odločitvi za samozaposlitev naj vas nič ne ovira. Zakaj bi, denimo, okusne mehiške tortilije jedli le v vroči Španiji, če se z njimi lahko mastimo tudi Slovenci na, recimo, sejmih?

Kulinarika dobiva nove razsežnosti in hrana je nekaj, s čimer se lahko poistovetimo vsi. Kljub temu pa na tem mestu opozorilo, da ko gre za poslovanje s hrano, veljajo precej stroga higienska pravila in pogoji, na tem mestu zagotovo ne bodo odveč – HACCP-ju zagotovo ne boste ušli.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prav tako smo pisali o tem, kakšne pogoje morate imeti, če bi imeli lastno pekarno ali slaščičarno. Morda pa bi Slovencem teknile severnjaške slaščice, kot so znamenite cannel bulle?

Kako do ideje?

Idej in poslovnih priložnosti torej mrgoli, le ozreti se morate okoli sebe. Pred kratkim smo pisali o tem, kaj urediti, da lahko vodite domači SPA center – in izvajate turški hamam ali pa klasične rituale finske savne. Morda vas bo pa zanimalo tudi, kako se organizirati do dodatnega zaslužka, če je vaš hobi oblikovanje nohtov. Ste vedeli, da je najnovejši trend Južne Amerike, da si ženske oblikujejo nohte, na katerega nalepijo še žive majhne škorpijone?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vas zanima, kolikšni so realni stroški nekoga, ki prvič odpira s. p. Kolikšno ugodnost pri plačilu socialnih prispevkov uživajo osebe, ki se prvič
registrirajo kot s. p.? O razlikah med s. p. in d. o. o. smo pisali v tem prispevku.

Preberite tudi:

V kolikor se odločite za registracijo samostojnega podjetja, nikar ne odlašajte. Pozanimajte se, kakšne so prednosti in slabosti samozaposlitve ter se prepričajte, če imate dovolj informacij o tem, kako pripraviti uspešen poslovni načrt. Ta je osebna izkaznica vašega podjetja v poslovnem svetu, z razdelanim načrtom pa lahko dobro konkurirate na trgu. Veste, da ga je moral narediti tudi Steve Jobs, oče Appla? Na DATI smo vam vedno na voljo na data@data.si ali na 01 600 1530.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja