Go to Top

Rok za napoved za odmero dohodnine se bliža, ne spreglejte!

Rok za napoved za odmero dohodnine se izteče konec meseca. Niste prejeli informativnega izračuna dohodnine? Prejemate dohodke iz tujine? Preverite, ali rok za napoved za odmero dohodnine velja tudi za vas! Poglejmo, kaj morate storiti. Pri napovedi za odmero dohodnine vam lahko pomagamo tudi mi.

Potrebujete nasvet davčnega svetovalca? Obrnite se na nas. Naši strokovnjaki imajo ogromno izkušenj, na voljo pa so vam vsak delovni dan od 8:30 do 16:00. Pokličite jih na 01 600 1530 ali pa se za termin plačljivega svetovanja dogovorite prek e-maila: data@data.si.

Uporabite naš kalkulator za informativni izračun dohodnine

Za koga velja rok za napoved za odmero dohodnine?

Rok za napoved za odmero dohodnine velja za posameznike, ki v drugem svežnju niso prejeli informativnega izračuna dohodnine. To pomeni, da na dom do 15. junija niso dobili pošte z informativnim izračunom. Kdor izračuna ni prejel, si mora odmero dohodnine izračunati sam. Ste upravičenec za izplačilo dohodnine ali jo boste morali plačati? Izplačilo dohodnine navadno prejmejo posamezniki, ki uveljavljajo olajšavo za vzdrževane družinske člane.

Rok za napoved za odmero dohodnine pa morate upoštevati tudi, če prejemate dohodke iz tujine. To pa v primeru, če jih niste napovedovali med letom. Dohodke iz tujine morajo prijaviti vse fizične osebe, ki so davčni rezidenti Slovenije. O tem, katere dohodke iz tujine je treba prijaviti, smo že pisali tukaj.

Pretvorite vašo bruto plačo v neto!

davčno svetovanje

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Bliža se rok za napoved za odmero dohodnine – kaj morate storiti?

Napoved za odmero dohodnine lahko oddate elektronsko, in sicer prek eDavkov, kjer tudi najdete obrazec za napoved. To pa lahko storite tudi osebno na upravni enoti ali pa obrazec pošljete pristojnemu uradu po pošti. Naj ponovimo, da je rok za napoved za odmero dohodnine 31. julij 2023, tako da poskrbite, da napoved oddate pravočasno.

Potrebujete pravni nasvet? Za ponudbo pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si. Ne spreglejte svežih novic in opozoril na prihajajoče roke – spremljajte naš Facebook in bodite vedno obveščeni!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja