Go to Top

Registracija doo v nekaj korakih – od priprave do registracije

Registracija doo v nekaj korakih - od priprave do registracije
Registracija doo v nekaj korakih - od priprave do registracije

Registracija doo v nekaj korakih

Registracija doo v nekaj korakih - podjetniki, ki želijo registrirati družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), velikokrat izgubijo veliko časa v iskanju informacij in odgovorov na vprašanja »kako, kaj in zakaj«. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki so Vam lahko v pomoč tako glede samega postopka kot tudi pri organizaciji registracije podjetja – še posebej, kadar je v postopek vpletenih več ljudi! Registracija d.o.o. v nekaj korakih je hitra, rezervirajte svoj termin.

Informativni izračun plače

Registracija doo v nekaj korakih - korak 1: določitev, da je pravno-organizacijska oblika prava za vas

 

Vas zanima registracija d.o.o. v nekaj korakih? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Izbira primerne pravno-organizacijske oblike je izjemno pomembna. Ne samo zaradi postopka registracije, temveč ima lahko tudi dolgoročne davčne in pravne posledice za Vaše poslovanje. V pomoč pri določitvi glede pravno-organizacijske oblike podjetja, Vam je vsekakor lahko naš oddelek za davčno svetovanje. Tako se lahko dogovorite za posvet pri našem davčnem svetovalcu tudi glede določitve načina vodenja knjig, evidentiranja zalog, trgovanja ali poslovanja s tujino, vprašanj o DDV-sistemu, prenosa podjetij ali dedovanja.

 

Registracija doo v nekaj korakih - korak 2: priprava potrebnih dokumentov

Družbeniki oz. ustanovitelji ter vsi zastopniki morajo na ustanovitev prinesti veljaven oseben dokument ter po potrebi tudi slovensko davčno številko (tisti, ki niso v registru prebivalstva). Družbeniki in zastopniki morajo biti na sami ustanovitvi fizično prisotni. Morebitno kasnejše dodajanje družbenikov je povezano s stroški, saj se postopek izvaja kot prodaja deleža in se vrši le pri notarju.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Registracija doo v nekaj korakih - korak 3: izbira VEM točke - Data d.o.o. za registracijo

Postopek registracije pričnete pri podjetju Data d.o.o., kjer skupaj z referentom VEM točke pripravite dokumentacijo za registracijo podjetja. Referent vam po pripravi obrazcev izroči dokumentacijo. S to greste na izbrano banko in odprete najprej začasni račun na katerega nakažete oziroma položite kapital. Banka vam izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga vrnete nazaj na VEM točko. Takrat lahko referent VEM točke odda vlogo na registrsko sodišče.

Tako je izbira podjetja Data d.o.o. primerna ker: je registracija podjetja brezplačna, izvedba vodena s strani izkušenega strokovnjaka in postopek poenostavljen ter hiter. Postopek ima tako večjo možnost za hitro obravnavo na sodišču, saj ni potrebno vlog za postopek dopolnjevati!

Na sami lokaciji podjetja Data se nahaja tudi naš računovodski servis, oddelek za tujce, vrhunska pravna služba in davčni svetovalci. Tako se lahko ob vnaprej dogovorjenem terminu dogovorite za cel nabor storitev – na eni sami lokaciji.

Registracija doo v nekaj korakih - korak 4: rezervacija termina

Za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) tako pokličite na telefon 01 600 1530 in se dogovorite za termin. Pri Data d.o.o. delujemo po sistemu naročanja in kljub temu lahko postopek pričnete in izvedete izredno hitro.

Registracija doo v nekaj korakih - korak 5: čas oz. planiranje trajanje postopka registracije

Imejte tudi v mislih, da postopek priprave dokumentov za registracijo navadno traja do uro časa. Oddaja vloge na sodišče steče, ko imate tudi potrdilo o položenem kapitalu in overjeno izjavo lastnika objekta za naslov podjetja. Z oddajo vloge na sodišče traja navadno med 2-6 delovnih dni za rešitev vloge in vpis v register podjetij. Potrebno je upoštevati tudi to pri planiranju poteka postopka registracije podjetja.

Pravni nasvet

Registracija doo v nekaj korakih - korak 6: izbira in intervju izbranega računovodja

Vsak podjetnik hitro ugotovi razliko med računovodjo in računovodjo, ki nudi bolj celostno izkušnjo – s podporo in storitvami, ki se nadgrajujejo vzporedno z rastjo podjetja in zahtev podjetnika. Pri Data d.o.o. so Vam na razpolago računovodje, pravniki, davčni svetovalci in drugi strokovnjaki, ki jih podjetnik v današnjem času pričakuje od podjetja, ki se ukvarja s strokovno podporo. Tako smo pri naših izkušnjah s podjetniki pristopili s podporo svetovalcev iz področja razpisov in oddelka za delo s tujci – bodisi v primeru zaposlovanja tujcev ali ustanavljanju podjetij za tujce. Registracija d.o.o. v nekaj korakih je na VEM točki DATA hitra in enostavna.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 
 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja