Go to Top

Prosta delovna mesta ali proste podjetniške ideje?

Prosta delovna mesta so v zadnjem času v precejšnjem porastu. Slednje je znak, da naše gospodarstvo počasi okreva. Niso pa na voljo zgolj prosta delovna mesta oziroma nove službe. Ampak tudi nove ideje, novi izdelki, nove storitve, ki še čakajo na to, da jih podjetniki razvijejo in plasirajo na trg.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

izobraževanje

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Na delavnici boste s pomočjo strokovnjaka izdelali enostaven poslovni načrt. V njem boste načrtovali tudi, na kakšen način boste ustvarjali prosta delovna mesta.

Več informacij

Prosta delovna mesta ali prosti in neizkoriščeni talenti?

Prosta delovna mesta nam lahko dajo dragoceno informacijo o tem, na katerih področjih gospodarstvo najbolj okreva in katere storitve so na trgu najbolj iskane. Slednje pa lahko obrnete v svoj prid. Namesto, da iščete službo, uresničite svojo podjetniško idejo na tem področju. Mogoče imate tak hobi, ki ga lahko spremenite v podjetniško idejo? Ali hobi res lahko postane posel?

Za razvoj ideje boste potrebovali poslovni načrt

Pri podjetniški ideji je najbolj pomembno, da preverite, ali obstaja dovolj velik trg za vaš izdelek oziroma storitev. Nekaj nasvetov o tem, kako se naredi raziskavo trga, lahko izveste na brezplačnem seminarju  Kako pripraviti uspešen poslovni načrt. Na posebni delavnici, ki jo prav tako pripravljamo na Dati, pa boste lahko na licu mesta preverili, ali je vaša poslovna ideja tudi dobičkonosna. Več o tem si lahko preberete v prispevku Ali je vaša ideja dobičkonosna.  Koristen je tudi obisk seminarja Abeceda poslovanja, na katerem boste pridobili zelo praktične informacije o tem, v kaj se kot podjetnik spuščate.

Prosta delovna mestaProsta delovna mesta v prihodnje ustvarjajte kar vi!

Uspešen podjetnik je najboljši zaposlovalec. S tem, ko se prelevite v podjetnika, se iz delojemalca spremenite v delodajalca, s tem pa kar sami ustvarjate prosta delovna mesta. Pri tem pa ne pozabite na evropska sredstva, ki so na voljo.

Z mikrokrediti lahko sofinancirate tako investicije kot tudi tekoče poslovanje. Na voljo pa so tudi subvencije za zaposlovanje, ki delodajalcem omogočajo pridobitev subvencije 5.000 evrov za zaposlitev mladih brezposelnih za nedoločen čas.
Kombinacija prave ideje, pravega podjetniškega pristopa in pravih nasvetov poveča možnost, da boste kot podjetnik uspeli. Izkoristite torej vse možnosti, ki so vam na voljo. Pa srečno na podjetniški poti!

Avtor besedila je mag. Dario Berginc, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja