Go to Top

Prireditev na prostem ne smete izvesti brez zahtevane dokumentacije!

Prireditev na prostem – kako zadevo uredite v prestolnici?

Prireditev na prostem je lahko zanimiv način promocije svojega izdelka ali storitve, posebej če ostajajo dnevi in večeri še primerni za sprehod. Kakšen je postopek in katera dovoljenja potrebuje podjetje za izvedbo takšnih ali drugačnih prireditev na prostem, smo preverili v prestolnici.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Prireditev na javni površini v lasti Mestne občine Ljubljana

Izvedba prireditev na javni površini v lasti Mestne občine Ljubljana zahteva predhodno pridobitev ustreznega dovoljenja. Vse zahtevane vloge za dovoljenje je potrebno oddati na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Informativni izračun plače

pravno svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Vloge, ki jih je navadno potrebno oddati so:

  • Vloga za posebno rabo javnih površin – bodisi »A« za javno prireditev ali shod z opremo ali »B« za drugo posebno rabo;
  • Vloga za prijavo uporabe zvočnih naprav;
  • Vloga za začasno prekomerno obremenitev okolja s hrupom, skupaj s poročilom o emisiji hrupa v okolje (vsaj 30 dni pred začetkom prireditve).

Med postopkom pridobivanja ustreznega dovoljenja za izvedbo raznih prireditev je oddelek za gospodarske dejavnosti in promet tisti, ki pridobi tudi urbanistično soglasje oddelka za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana.

Informativni izračun za normirance

Kaj pa če ne gre za prireditev, ampak postavitev prodajnega objekta, stojnice ipd.?

Podjetniki se večkrat srečujejo s situacijo, kjer bi radi organizirali dogodek, ki pravzaprav ni prireditev na javni površini, temveč gre za postavitev prodajnega objekta ali stojnice, otvoritev trgovine ali izvedbo razstave. Tudi ko ne gre za določeno prireditev, morate pridobiti dovoljenje z oddajo zahtevanih vlog. Te so običajno:

  • Vloga za posebno rabo javnih površin – bodisi »A« za javno prireditev ali shod z opremo ali »B« za drugo posebno rabo;
  • Vloga za izdajo dovoljenja za zaporo prometne površine zaradi izvedb prireditve, snemanja ali parkiranja vozil.

Preberite tudi - Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Obvezne priloge, ki morajo navadno biti priložene: pooblastilo podpisnika pogodbe (če to ni direktor), situacijo lokacije ter naročilo izvajalca za izdelavo elaborata začasne prometne ureditve ali pregled elaborata. Vlogo s prilogami je potrebno vložiti osebno na vložišču Mestne občine Ljubljana vsaj 21 dni pred predvidenim pričetkom del. Dovoljenja se izdajajo za dobo enega leta z možnostjo podaljšanja.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja