Go to Top

Prehod iz s. p. v d. o. o. pri notarju, na VEM točki DATA pa posamično zaprtje in odprtje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

V podjetju Data k vstopu v podjetništvo nagovarjamo vse posameznike, ki se želijo podati na (samostojno) podjetniško pot, mnoge pa ob tem zanimajo tudi kombinacije organizacijskih oblik, denimo, če je mogoče urediti prehod iz s. p. v d. o. o. ter kakšni so pri tem pogoji.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Da bo dilema s. p. ali d. o. o. čim lažja, pridite na brezplačno predavanje pred registracijo podjetja!

Več informacij

Podjetniška pot je dinamična in naporna, kljub temu pa se vse skupaj največkrat dobro obrestuje, saj podjetniki – pa pustimo dobiček – delajo tisto, kar jih zares veseli. Za (samostojno) podjetniško pot pa se vendarle ne odločijo kar vsi vprek, za to je potrebna dobršna mera poguma, volje in prave ideje! Samozaposlite se lahko z izvajanjem različnih dejavnosti (katere vse lahko registrirate, najdete tukaj), vaš posel pa lahko postane tudi nekaj, s katerim se kratkočasite v prostem času.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Za prehod iz s. p. v d. o. o. bo treba k notarju

Prehod iz s. p. v d. o. o.

Če ste samostojni podjetnik, pa bi si želeli svoje podjetje preoblikovati v družbo z omejeno odgovornostjo, se najprej o tem, če se vam to res izplača, posvetujte z računovodjo. Odločitev o preoblikovanju pravno-organizacijske oblike podjetja je lažje sprejeti s strokovnjakom, ki  pregledajo bilance, razmislek pa nameniti tudi, če imate kot s. p. zaposlene ljudi ter kakšen razplet jih čaka. Če računovodje nimate, je pred preoblikovanjem podjetja zelo dobrodošel posvet pri davčnem strokovnjaku. Samo preoblikovanje pa se po posvetu z računovodjo opravi pri notarju.

Vas zanima, če se vam izplača prehod iz s. p. v d. o. o.? Rezervirajte si termin!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Zaprtje s. p. in odprtje d. o. o.

Če imate s. p., pa bi si želeli odpreti d. o. o., pa to lahko storite tudi tako, da na VEM točki DATA najprej zaprete s. p., potem pa odprete d. o. o. Registracija podjetja je na VEM točki DATA hitra, enostavna in zastonj.

Obvestilo o nameri prenehanja dejavnosti mora s. p. na AJPES poslati najmanj 15 dni pred želenim prenehanjem. Podjetnik, ki je zaprl s. p., se lahko kadarkoli odloči, da bo ponovno registriral novo podjetje. Pogoj za ponovno ustanovitev s. p. je, da ima podjetnik poravnane davčne obveznosti. Veste, da vam ob drugem/ponovnem vpisu v poslovni register oziroma drugi registraciji s. p. ne pripadajo nižji prispevki PIZ? Več: Ponovno odprtje s. p.: kadarkoli, a brez ugodnosti.

Prehod iz s. p. v d. o. o. pri notarju, na VEM točki pa posamično zaprtje in odprtje.

Klikni in deli

Če želite na VEM točki DATA odpreti d. o. o., pa potrebujete sem priti osebno, prinesti veljavni osebni dokument ter imeti najmanj 7.500 evrov ustanovitvenega kapitala oziroma osnovnih opredmetenih sredstev. Morda pa  vas zanimajo tudi nova pravila ob ustanovitvi d. o. o.?

Registracija podjetja na VEM točki DATA je brezplačna, hitra in enostavna. Svoj termin si lahko zagotovite na data@data.si ali na telefonu 01 600 1530.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pripravil: Dario Berginc, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja