Go to Top

Praznični dan izkoristite za pregled zanimivih prispevkov

Praznujemo dan upora proti okupatorju. Gre za državni praznik in dela prost dan, ki ohranja spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte slovenskega naroda, osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni. Veste, koliko prostih dni nas v letošnjem letu še čaka? Praznični dan pa lahko izkoristite tudi za pregled prispevkov, ki ste jih na naši strani v preteklih dneh morda spregledali.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi postali podjetnik? Imate idejo, a bi radi preverili, če je dobra? Pridite na naš brezplačen seminar!

Več informacij

Zanimivo branje na praznični dan

Praznični dan je priložnost za pregled najbolj branih in zanimivih člankov preteklih dni. Če prejemate občasen dohodek, vas bo zagotovo zanimal dohodek iz drugega pogodbenega razmerja. Sem spada denimo delo prek avtorskih pogodb, občasno delo študentov in dijakov ter delo iz naslova osebnega dopolnilnega dela. Natančneje pa smo predstavili tudi delo v tujini in njegovo obdavčitev.

Prijava na izobraževanje

praznični danNajbolj brani članki zadnjega obdobja, ki jih priporočamo v branje na praznični dan, se zagotovo nanašajo na dve aktualni temi – informativne izračune dohodnine, ki ste jih nekateri že prejeli, in regres za letni dopust. Tudi tega boste kmalu, še posebej, če delate v javnem sektorju, prejeli na vaš račun. V kolikor ste pri prejetem informativnem izračunu dohodnine ugotovili nepravilnosti, ne pozabite, da ugovor lahko pošljete le še do 3. maja.

Koristno za podjetnike

V preteklih dneh smo pisali tudi o izdajanju računov. Veste, v katerih primerih računov ni treba izdati? Poleg tega pa smo izpostavili tudi dve možnosti, s katerima lahko podjetniki zmanjšajo svoje stroške. Prva je vodenje enostavnega knjigovodstva, ki se ga lahko naučijo na naši delavnici. Druga pa, da zmanjšajo svoje stroške položnic. Kako, preberite v prispevku.

Prijava na izobraževanje

Razmišljate o podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja