Go to Top

Pravne osebe, ste za namen eVročanja na Furs že poslale svoj e-mail?

Za pravne osebe je Finančna uprava RS (Furs) začela elektronsko vročati odločbe o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) in odločbe o odmeri davka na vodna plovila.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Saj veste, kakšna je razlika med navadnim in popoldanskim s. p.? In v primerjavi z d. o. o.? Na DATI vam BREZPLAČNO svetujemo, katera oblika je za vas najboljša.

Več informacij

Pravne osebe, za dodatno obveščanje Fursu posredujte e-mail

pravne osebeFurs je prek portala eDavki začel pošiljati odločbe o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) za pravne osebe, od ponedeljka, 9. maja 2016 dalje, pa bo Furs začel pošiljati tudi odločbe o odmeri davka na vodna plovila za pravne osebe. Ob tem so zapisali, da podjetja in podjetnike posebej pozivajo, da za namen dodatnega obveščanja o prejemu dokumenta preko portala eDavki sporočijo svoj elektronski naslov.

Za namen dodatnega obveščanja o prejemu dokumenta preko eDavkov na Furs sporočite svoj e-mail

Klikni in deli

Pravne osebe, če ste elektronski naslov za namene eOpominjanja ali eVročanja že sporočili, vam ga ponovno ni treba sporočati. Furs namreč opomine vroča elektronsko od 1. septembra 2014 dalje, obvestila o izvršenih pobotih pa od 1. januarja 2015 dalje.

Morda vas zanima tudi:

Postopoma se vsi dokumenti selijo v elektronsko obliko

Dokumente, za katere Furs še nima vzpostavljenega sistema eVročanja, bodo zavezanci še nadalje prejemali preko pošte v papirni obliki. V naslednjih mesecih bodo javnost obveščali tudi o nadaljnjih dokumentih, ki jih bodo vključili v sistem eVročanja.

Vsi dokumenti, ki se vročajo elektronsko, se bodo na portal eDavki vročali z osebno vročitvijo. Zavezancem svetujejo, da za namen dodatnega obveščanja o prejemu dokumenta preko portala eDavki, čim prej uredijo podatke o prejemnikih elektronske pošte.

To je posebej koristno v tistih primerih, ko v imenu zavezanca dostopa do eDavkov zgolj pooblaščenec, saj zavezanec v teh primerih ne more sam prevzeti dokumenta. Preko obrazca na eDavkih se lahko določi splošnega pooblaščenca, pooblaščenca za posamezne skupine in podskupine davkov oziroma postopkov ter tudi za posamezno konkretno zadevo.

Podrobnejše informacije o eVročanju najdete tukaj.

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Kaj pa, če je inšpekcija, ki potrka na vrata, pravzaprav vaša konkurenca pod krinko?

Več informacij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja