Go to Top

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov je dokument, ki določa tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov pri njihovem obdelovanju. Pravilnik se uporablja v različnih organizacijah in institucijah ter opredeljuje obveznosti upravljavcev in obdelovalcev osebnih podatkov. Potrebujete pomoč pri pripravi pravilnika? Potrebujete pomoč pri pripravi internih aktov? Obrnite se na naše izkušene pravne strokovnjake. Za termin svetovanja nas pokličite na 01/600 15 30 ali nam pišite na [email protected].

Izračun plače

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov – zakonska osnova

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov temelji na Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) in Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki sta osnova za zagotavljanje pravic posameznikov do varstva njihovih osebnih podatkov.

Ustanovitev podjetja

Potrebujete pravni nasvet?Vse o normiranem s.p.

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov – prednost

Ena od ključnih prednosti pravilnika je, da zagotavlja skladnost z zakonodajo EU in nacionalno zakonodajo, kar pomeni, da so vsi postopki obdelave osebnih podatkov zakoniti, pošteni in pregledni.

Interni akti podjetja

Pravilnik ščiti pravice posameznikov tako, da:

  • Zagotavlja zakonitost obdelave: Osebni podatki se smejo obdelovati le na podlagi ustrezne pravne podlage, kot so privolitev posameznika ali izpolnitev pogodbenih obveznosti
  • Opredeljuje načela obdelave: Pravilnik določa načela, kot so omejitev namena, najmanjši obseg podatkov in točnost, kar zagotavlja, da se osebni podatki obdelujejo le v skladu s potrebami
  • Zagotavlja varnost podatkov: Uvaja ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom ali izgubo

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov predstavlja ključno orodje za zaščito pravic posameznikov v digitalnem svetu. Z njegovo uveljavitvijo se povečuje odgovornost organizacij pri ravnanju z osebnimi podatki ter se zmanjšuje tveganje za zlorabe.

Prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja