Go to Top

Povračilo nadomestila plače – dopolnitev vloge nujna od danes!

Povračilo nadomestila plače - dopolnitev vloge nujna od danes!

DATA d.o.o.Povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov je mogoče pridobiti od danes z oddajo dopolnitve vloge.  Rok za dopolnitev vloge je 8 dni. Dopolniti jo je potrebno v kolikor ste vlogo oddali po zakonu ZIUPPP, torej še pred uveljavitvijo ZIUZEOP.

Informativni izračun plače

Pravniki podjetja Data d.o.o. redno spremljamo vse novosti zakonodaje, še posebej pa v teh izrednih razmerah. Pripravimo vam vso potrebno dokumentacijo, ki jo nalaga »Mega zakon«, za uveljavljanje pravic in skrbimo, da rok ni zamujen. Prav tako vas opozorimo na vse pogoje, ki jih morate izpolnjevati, v kolikor želite uveljavljati posamezno pravico. Seznanimo vas tudi z vsemi podrobnostmi, da vračanje prejete pomoči ne bo potrebno oziroma vam ni izrečena globa

Povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov zahteva dopolnitev vloge zaradi novega zakona ZIUZEOP, ki je pričel veljati s 11. aprilom

 

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Mega zakona? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Dopolnitev vloge za povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov je potrebno oddati v kolikor ste oddajali vlogo po Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP). Po ZIUPPP-u je bil uveljavljen Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

 

 

V novem zakonu (ZIUZEOP), ki je začel veljati 11. 4. 2020, so določeni drugačni pogoji za uveljavljanje povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo zaradi poslovnih razlogov.

Delodajalci, veste kaj izplačilo kriznega dodatka ter odločitev za ukrep čakanje na delo pomeni za vaše stroške?

Rok za oddajo dopolnitve vloge za povračilo je 8 dni od danes!

Nov zakon ZIUZEOP vsebuje 29. člen, po katerem je vsaka od prejetih vlog nepopolna in zahteva njeno dopolnitev. Dopolnitev boste lahko izvedli preko portala za delodajalce pri Zavodu RS za zaposlovanje. Rok za dopolnitev je 8 dni od danes.

Izplačujete minimalno plačo? Preverite izračune, ki jih je pripravila naša računovodja po določbah megazakona!

Zavod RS za zaposlovanje bo pozival zaposlovalce

Dopolnitev vloge za povračilo bo morala vključevati označbo, da se strinjate z novo izjavo, prilogo skeniranih odredb o začasnem čakanju zaposlenih na delo in pregled in ureditev seznama zaposlenih na čakanju.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja