Go to Top

Postopek za registracijo doo – kaj je treba vedeti?

Postopek za registracijo doo se lahko opravi na DATA točki

Postopek za registracijo doo lahko s pomočjo referenta DATA točke opravite hitro in enostavno. Kakšni so pogoji za registracijo doo? Katere dokumente potrebujete za postopek? Katera dokumentacija se izpolni? Kako je s kapitalom podjetja? Imate pred ustanovitvijo doo (ali odprtjem sp) še kakšna vprašanja? Potem se obrnite na naše podjetniške svetovalce! Pokličite na 01/600-1530. Dogovorite se lahko tudi za termin registracije podjetja! Tega lahko rezervirate tudi prek spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja

Preden se opravi postopek za registracijo doo je potrebno poznati pogoje!

Še preden začnete postopek za registracijo doo je potrebno poznati pogoje za odprtje doo. Več o njih smo pisali v članku Pogoji za odprtje d.o.o. – kakšne so omejitve? V njem lahko preberete, katere omejitve veljajo za družbenike iz 10.a člena ZGD-1. Preden opravite postopek za registracijo doo na DATA točki pa morate poznati tudi pogoje, ki veljajo pri nas! In sicer se mora(jo) družbenik(i) ter zastopnik(i) podjetja osebno oglasiti na postopku. S seboj morajo prinesti veljavne osebne dokumente. Če sami niso (so)lastniki objekta, kjer bo poslovni naslov družbe, bodo potrebovali tudi overjeno izjavo lastnika za poslovni naslov d.o.o. Za ustanovitveni kapital pa je potrebno nameniti najmanj 7500 evrov.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Kateri dokumenti se pripravijo za vpis v register?

Postopek za registracijo doo na DATA točki pomeni, da se pripravi dokumentacija za vpis družbe v poslovni register AJPES. Kaj vse se pripravi?

  • Akt o ustanovitvi (ali družbena pogodba, če je več družbenikov);
  • Sklep o imenovanju zastopnika oz. zastopnikov družbe;
  • Sklep o določitvi poslovnega naslova družbe;
  • Sklep o določitvi elektronskega naslova družbe;
  • Izjava zastopnika;
  • Prijava davčnih podatkov.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Kaj sledi po pripravi dokumentacije?

Po pripravi dokumentacije se postopek za registracijo doo nadaljuje tako, da zastopniki in družbeniki podpišejo vso dokumentacijo. Po postopku registracije družbeniki nato vplačajo kapital na izbrani banki. Ta jim izda potrdilo v vplačilu kapitala. To potrdilo morajo najpozneje v 14 dneh vrniti na DATA točko. Nato referent elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Družba je v roku tedna dni registrirana. S sklepom o vpisu družbe v register podjetij, družbeniki na banki s sklepom spremenijo začasni račun v poslovnega. Podjetje lahko nato začne s poslovanjem. Če imate glede odprtja podjetja še kakšna vprašanja, se obrnite na naše podjetniške svetovalce! Dosegljivi so na 01/600-1530 in na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja